IKEA reintră pe pierdere în România după mulți ani

IKEA reintră pe pierdere în România după mulți ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Grupul suedez de mobilă IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, reintră pe pierdere în România, cu un minus, în 2023, de 25,6 milioane lei, la un provizion similar anilor precedenți.

Ultimul an în care a terminat cu pierderi a fost în 2018, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a avut afaceri de 1,3 miliarde lei, de la 1,1 miliarde lei în 2022.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
5 to go își pregătește intrarea într-o nouă țară, cu un proiect ambițios CITEȘTE ȘI 5 to go își pregătește intrarea într-o nouă țară, cu un proiect ambițios

În acel an 2022, compania a avut un profit net de 12,3 milioane lei.

În luna iunie 2023, Ikea a deschis magazinul din Timișoara, cel de-al treilea din România. Noul magazin, cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, a presupus investiții de peste 60 de milioane de euro.

Timișoara este orașul în care compania a tot amânat deschiderea unei unități deși de aici primea printre cele mai multe comenzi online.

Compania suedeză mai are două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady.

Reprezentanții IKEA au anunțat anterior că mai au pe listă Brașov și Cluj-Napoca pentru noi magazine.

Încă un retailer major se plânge de creșterea alarmantă a furturilor din magazine CITEȘTE ȘI Încă un retailer major se plânge de creșterea alarmantă a furturilor din magazine

Ikea va investi 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea și extinderea rețelei de magazine până la finele anului viitor, inclusiv în România, o mare parte din sumă fiind destinată transformării magazinelor existente de la periferiile orașelor, astfel încât acestea să poată fi folosite și ca centre de distribuție pentru comenzile online.

În ultimii trei ani fiscali, grupul Ingka, proprietarul IKEA, a investit aproximativ 2,1 miliarde de euro în magazine noi și existente în cele 32 de piețe ale sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin nou ikea romania
investitii extindere magazine ikea
centre distributie ikea
tolga oncu
ingka group