Grupul City Grill, controlat de Dragoș Petrescu, care înglobează 21 restaurante și cafenele deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café, a anunțat afaceri de 33,7 milioane de euro în 2017, în creștere cu 11%.
Motoarele creșterii cifrei de afaceri în 2017 au fost investițiile în tehnologie, eficientizarea operațiunilor și deschiderea a două noi restaurante sub brandul Trattoria Buongiorno. Valoarea totală a investițiilor demarate în 2017 a fost de 4,5 milioane de euro.
Valoarea estimată a investițiilor în 2018 se situează în jurul a 4,2 milioane de euro, iar direcțiile strategice către care sunt alocate sunt resursele umane și tehnologie, precum și dezvoltarea și modernizarea rețelei și un nou segment de business, livrările la domiciliu. City Grill a preluat o bucătărie-laborator la Chitila, unde produce mâncarea pentru această nouă linie de business. Investiția se ridică la 600.000 de euro, iar în departamentul de livrări vor lucra în jur de 50 de persoane.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Piața românească a livrărilor de mâncare la domiciliu, estimată la 200 de milioane de euro pe an, se va dubla în următorii trei ani, este prognoza lui Dragoș Petrescu, care a transmis recent pentru Profit.ro că mizează în acest an pe livrările de mâncare la domiciliu cu mașini, motociclete și chiar și biciclete.
Valoarea medie a unei tranzacții în restaurantele din Grupul City Grill este 99 lei.
Suprafața totală a restaurantelor și cafenelelor operate de Grup a ajuns în prezent la 12.500 metri pătrați, iar capacitatea lor este de peste 3.372 persoane în interior (53%) și 2.952 persoane pe terase (47%).
În 2017, în restaurantele Grupului City Grill, peste 40% dintre vânzările grupului au trecut prin programul de fidelizare Out4food, lansat în urmă cu 5 ani.
Grupul are în peste 1.350 angajați. În 2017 au fost înființate peste 200 locuri de muncă, iar în 2018 numărul angajărilor pe poziții noi va depăși 350. Cele mai căutate poziții sunt cele de picoli, ospătari, bucătari și ajutor de bucătar.