evoMAG se extinde în Grecia

evoMAG se extinde în Grecia

Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG

Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 09:54

Retailerul online evoMAG se va extinde în Grecia, în a doua jumătate a anului și are avem în vedere ca, în următorii 1-2 ani să comercializeze produse și în Germania, Polonia și Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

evoMAG a înregistrat în 2023 o dublare a vânzărilor în afara țării, ponderea acestui segment urcând la aproximativ 10% din vânzările totale aferente anului trecut. evoMAG estimează că ritmul de creștere se va menține și anul acesta, compania menționând că va direcționa o parte importantă din investiții către creșterea segmentului internațional, ca parte a strategiei de dezvoltare în afara țării.

FOTO Germania testează primele vehicule autonome în transportul public local CITEȘTE ȘI FOTO Germania testează primele vehicule autonome în transportul public local

În prezent, evoMAG comercializează produse în Ungaria și Germania, atât prin marketplace, cât și pe alte canale de vânzări și vizează extinderea prezenței internaționale în următoarele luni.

„Vom intra în a doua jumătate a anului și în Grecia și vom analiza și alte piețe internaționale pentru a le identifica pe cele cu cea mai mare cerere pentru produsele noastre. Am decis să vindem în Grecia, atât direct, cât și prin diverse canale, datorită convenienței logistice. Apropierea geografică și faptul că piața de comerț online este încă nedezvoltată oferă oportunități semnificative pentru expertiza noastră, iar analizele noastre arată că suntem competitivi pe această piață. Mai mult, avem în vedere ca, în următorii 1-2 ani să ne extindem și în Germania, Polonia și Franța prin diferite canale de vânzări”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că extinderea internațională vizează și diversificarea portofoliului de produse disponibile, cât și noi parteneriate cu companii de logistică, pentru a asigura livrări rapide și sigure, dar și elaborarea de politici clare și favorabile de returnare și garanție pentru a câștiga încrederea consumatorilor internaționali.

În 2022, Fondul de investiții Catalyst România a preluat 25% din compania care operează platforma de comerț electronic evoMAG, în urma unui transfer direct al unui pachet de 7,7% din acțiuni de la CEO-ul Mihai Pătrașcu și a unei majorări de capital și prime de emisiune, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.

În 2023, evoMAG a anunțat că nu mai preia pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro

evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag
grecia