Costurile în creștere vertiginoasă și clienții care își controlează cheltuielile pun industria ospitalității sub o presiune intensă, dar pentru pub-ul britanic tradițional ar putea exista un salvator improbabil, scrie Sky News.
Anul acesta se așteaptă să se vândă un număr record de 140 de milioane de halbe de bere fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool, cu 12% mai mult decât în 2023, 86% dintre baruri vânzând în prezent beri netoxice, scrie G4Media.
Aceasta reflectă o creștere constantă a popularității băuturilor fără alcool – 8% dintre pub-urile care servesc berea alternativă o vând acum la draught, față de doar 2% în 2019. Gama tot mai largă de opțiuni pentru băutori înseamnă că pub-ul este „chiar mai incluziv și mai primitor ca niciodată în acest sezon festiv”, a declarat Asociația Britanică a Berilor și Pub-urilor (BBPA).
CITEȘTE ȘI Orice înțelegere cu Rusia trebuie să fie „justă”, a spus Zelenski la întâlnirea cu Trump de la ParisȘefii ospitalității o avertizează pe cancelarul britanic al Fiscului, Rachel Reeves, cu privire la măcelul provocat de creșterile fiscale din buget. Guinness limitează aprovizionarea pub-urilor înainte de Crăciun. Aceasta urmează unui sondaj realizat la începutul anului, care a arătat că aproape jumătate dintre cei mai tineri consumatori de alcool din Marea Britanie refuză băutura în favoarea alternativelor cu conținut scăzut sau fără alcool.
Studiul, realizat de YouGov pentru organismul industrial Portman Group, a constatat că 44% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani se consideră fie consumatori ocazionali, fie consumatori obișnuiți de alternative alcoolice, în creștere față de 31% în 2022.