Danone mută în România o parte din producția de iaurt din Spania, extinzând astfel producția la fabrica din București inclusiv pentru a produce iaurturi de băut bogate în proteine, ca răspuns la noile tendințe de consum, care au arătat o cerere în creștere față de astfel de produse.
Produsul va fi acum exportat către Cehia, Ungaria și Slovacia.
Fabrica Danone România din București este prezentată ca fiind cea mai performantă unitate Danone din Europa, cu o capacitate de producție de 75.000 tone de produse lactate anual.
„Echipa din România și-a dorit foarte mult să aducă acest proiect la fabrica din București și suntem mândri ca am extins și diversificat linia de producție cu gama YoPRO, iaurt de băut bogat în proteine. Segmentul de piață local dedicat produselor bogate în proteine este în creștere”, spune Anca Miron, Head of Dairy Functionals Danone Europa Centrală și de Est.
Fabrica din București a devenit cea mai performantă unitate Danone din Europa, asigurând produse lactate pentru România și alte 14 țări europene.
Cu peste 96.000 de angajați și produse vândute în peste 120 de piețe, Danone a generat vânzări de 27,6 miliarde de euro în 2023.
Portofoliul Danone include mărci internaționale (Actimel, Activia, Alpro, Aptamil, Danette, Danio, Danonino, Evian, Nutricia, Nutrilon, Volvic, etc.), precum și mărci locale și regionale (Aqua, Blédina, Bonafont, Cow & Gate, Mizone, Oikos și Silk).
Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996 si a produs primul iaurt in anul 1999 dupa 3 ani de investitii in modernizarea și retehnologizarea acesteia. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte colectat de la 22 de ferme mari și peste 220 de gospodari.