Danone mută o parte din producția din Spania în România. Fabrica din București, cea mai performantă unitate din Europa

Danone mută o parte din producția din Spania în România. Fabrica din București, cea mai performantă unitate din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Danone mută în România o parte din producția de iaurt din Spania, extinzând astfel producția la fabrica din București inclusiv pentru a produce iaurturi de băut bogate în proteine, ca răspuns la noile tendințe de consum, care au arătat o cerere în creștere față de astfel de produse.

Produsul va fi acum exportat către Cehia, Ungaria și Slovacia.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Guvernul oprește fenomenul în care comercianții scad gramajul produselor și lasă aceleași prețuri. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul oprește fenomenul în care comercianții scad gramajul produselor și lasă aceleași prețuri. "Această formă de înșelăciune se încheie astăzi!". Cum îi va obliga statul pe comercianți să respecte „shrinkflation”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Fabrica Danone România din București este prezentată ca fiind cea mai performantă unitate Danone din Europa, cu o capacitate de producție de 75.000 tone de produse lactate anual.

„Echipa din România și-a dorit foarte mult să aducă acest proiect la fabrica din București și suntem mândri ca am extins și diversificat linia de producție cu gama YoPRO, iaurt de băut bogat în proteine. Segmentul de piață local dedicat produselor bogate în proteine este în creștere”, spune Anca Miron, Head of Dairy Functionals Danone Europa Centrală și de Est.

Fabrica din București a devenit cea mai performantă unitate Danone din Europa, asigurând produse lactate pentru România și alte 14 țări europene.

Unilever anunță concedieri CITEȘTE ȘI Unilever anunță concedieri

Cu peste 96.000 de angajați și produse vândute în peste 120 de piețe, Danone a generat vânzări de 27,6 miliarde de euro în 2023.

Portofoliul Danone include mărci internaționale (Actimel, Activia, Alpro, Aptamil, Danette, Danio, Danonino, Evian, Nutricia, Nutrilon, Volvic, etc.), precum și mărci locale și regionale (Aqua, Blédina, Bonafont, Cow & Gate, Mizone, Oikos și Silk).

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996 si a produs primul iaurt in anul 1999 dupa 3 ani de investitii in modernizarea și retehnologizarea acesteia. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte colectat de la 22 de ferme mari și peste 220 de gospodari.

viewscnt
Afla mai multe despre
danone românia
iaurt