Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr

Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 iul 2024

Gigantul american Coca-Cola a avut în România, în 2023, o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei, cu 7% mai mare decât în anul precedent, și un profit net de 432 milioane lei, în creștere cu 9%, acestea fiind și cele mai mari cifre din istoria companiei locale.

Numărul de angajați a scăzut cu doar 1%, la 1.452 persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna mai, Profit.ro a anunțat însă că volumele Coca-Cola din primul trimestru al acestui an au scăzut în România cu două cifre.

FOTO Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, aflată în Brazilia, s-a dus la magazinul din São Paulo al Alexandrion CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, aflată în Brazilia, s-a dus la magazinul din São Paulo al Alexandrion

"Mediul de consum a rămas provocator, afectat de introducerea unei taxe pe zahăr în ianuarie, pe lângă majorarea TVA în ianuarie 2023 și lansarea unui sistem de returnare în noiembrie 2023", a fost explicat.

Anterior, și PepsiCo, cu două fabrici în România,și-a avertizat investitorii că taxa pe zahăr impusă de România la 1 ianuarie, ca și un val de alte taxe similare din alte țări, poate avea un impact negativ asupra costurilor de producție și a rezultatelor financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
romania