Cătălin Samara se întoarce în Carrefour. Cum arată acum Comitetul Executiv Carrefour România

Cătălin Samara se întoarce în Carrefour. Cum arată acum Comitetul Executiv Carrefour România

Cătălin Samara

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Carrefour România anunță o serie de numiri strategice în Comitetul Executiv al companiei, menite să optimizeze operațiunile în toate sectoarele de activitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internațional, se întoarce în Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket.

Afacerile Flanco au crescut la aproape 1,3 miliarde de lei, dar compania trece pe minus CITEȘTE ȘI Afacerile Flanco au crescut la aproape 1,3 miliarde de lei, dar compania trece pe minus

În martie, Cătălin Samara, care în toamnă a plecat din funcția de Director al Bringo Internațional, mișcare prezentată de Profit.ro și negată de acesta la acel moment, anunța că a fost recrutat de Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.

El se întoarce acum în echipa Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket, coordonând totodată echipa de Expansiune a acestui format și fiind responsabil de continuarea procesului de integrare Cora.

Roxana Cernica preia responsabilitatea formatelor mici din funcția de Director, după o experiență de 20 de ani în cadrul companiei. Roxana Cernica s-a alăturat echipei Carrefour România în 2004, iar începând cu luna iunie preia conducerea formatelor de mici dimensiuni, precum Carrefour Market, Carrefour Express și rețeaua de discount Supeco, fiind responsabilă și de aria de Expansiune a acestora. 

Jagoda Gwardys-Zientara, fost Chief Operating Officer (COO), preia rolul de Director Comercial și Aprovizionare, supervizând activitățile de achiziții, supply chain și logistică. Jagoda preia rolul de la Vincent Arnault, care își continuă cariera în Grupul Carrefour, în echipa din Franța. Odată cu această schimbare, funcția de COO se va dizolva, iar atribuțiile vor fi redistribuite între membrii boardului, în funcție de formatele specifice.

eMAG și Fashion Days, afaceri de aproape 8 miliarde de lei CITEȘTE ȘI eMAG și Fashion Days, afaceri de aproape 8 miliarde de lei

Comitetul Executiv Carrefour România are următoarea structură:

  • CEO: Gilles Ballot
  • CFO: Régis Moratin
  • CMO, E-commerce, Financial Services, PR: Narcis Horhoianu
  • HR, CSR, Public Affairs, Property: Alina Gamauf
  • Merchandise, Supply Chain, Logistics: Jagoda Gwardys-Zientara
  • Small Formats Director & Expansion (Market, Express, Supeco): Roxana Cernica
  • Hiper Director & Expansion (Hiper): Cătălin Samara

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, având peste 17.000 de angajați.

Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
cătălin samara