Amazon, cercetată într-o a doua anchetă la Milano, pentru evaziune fiscală

Amazon, cercetată într-o a doua anchetă la Milano, pentru evaziune fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2024

O unitate italiană a Amazon este anchetată de procurorii din Milano pentru suspiciune de evaziune fiscală, au declarat două surse, dar ancheta nu are legătură cu un sechestru de milioane de euro pentru o altă unitate italiană a grupului, în această săptămână, transmite Reuters.

Poliția fiscală din Italia a confiscat marți aproximativ 121 de milioane de euro (131 de milioane de dolari) de la o altă unitate a retailerului electronic din SUA, ca parte a unei investigații privind presupusa fraudă fiscală și practici ilegale de muncă, au arătat documentele procurorilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Producătorul brandului Cocorico începe să deschidă mini-restaurante lângă hipermarketuri Auchan CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul brandului Cocorico începe să deschidă mini-restaurante lângă hipermarketuri Auchan
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cea de-a doua anchetă de evaziune fiscală a început în 2021 și a fost declanșată de controale de rutină efectuate de poliția fiscală într-o zonă situată la nord de Milano, au spus cele două surse aflate în cunoștință de cauză.

Ancheta se concentrează pe regulile fiscale privind comerțul cu mărfuri în interiorul granițelor Italiei și la nivel internațional, cu referire în special la taxele pe valoarea adăugată și taxele vamale, au spus sursele.

Mărimea potențialei evaziuni fiscale nu a fost încă cuantificată, au spus acestea.

Amazon nu a avut niciun comentariu imediat. Autoritățile fiscale italiene și poliția fiscală din orașul Monza, chiar la nord de Milano, au efectuat verificări asupra conturilor Amazon din Italia în legătură cu ancheta, în ultimii ani, au spus aceștia.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune fiscală
amazon