Alertă de la ANPC - atenție când cumpărați jucării din Satul de Vacanță din Mamaia

Alertă de la ANPC - atenție când cumpărați jucării din Satul de Vacanță din Mamaia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) recomandă părinților atenție sporită atunci când cumpără jucării pentru copii de la comercianții care își desfășoară activitatea în Satul de Vacanță din Mamaia. În urma unor controale făcute în acest loc, au fost găsite jucării periculoase, care pot pune în pericol sănătatea sau chiar viața celor mici și pentru care fuseseră emise alerte la nivel european.

Controale făcute în ultimele zile, de Comandamentul Litoral 2024 din cadrul ANPC în Satul de Vacanță Mamaia, au scos la iveală grave nereguli în ceea ce privește calitatea jucăriilor scoase la vânzare în unul dintre cele mai vizitate locuri de pe litoralul românesc.
În zona comercială, comisarii au constatat că unele jucării expuse la vânzare fac parte din categoria celor „periculoase care puteau pune în pericol viața și sănătatea copiilor, notificate pe sistemul european de alertă pentru produse nealimentare, RAPEX”. Pe astfel de produse s-a constatat, de asemenea, lipsa marcajului de conformitate de pe etichete, lipsa mențiunii pe etichete a denumirii importatorului/distribuitorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Amazon dezamăgește cu venituri mai slabe CITEȘTE ȘI Amazon dezamăgește cu venituri mai slabe
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

” Recomand consumatorilor, mai ales părinților, să fie foarte atenți, atunci când achiziționează jucării, suveniruri și alte obiecte, dar și servicii diverse. Vacanța trebuie să fie un prilej de bucurie și să nu se transforme în adevărate drame sau tragedii, din cauza acestor lucruri care pot pune în pericol sănătatea sau chiar viața lor sau a copiilor lor”, transmite președintele interimar ANPC, Sebastian Hotca, printr-un comunicat.

Comisarii atrag atenția și asupra faptului că în Satul de Vacanță din Mamaia au fost descoperite la vânzare produse textile cu deficiențe de informare, pe etichete, cu privire la compoziția fibroasă dar și „produse cu potențial periculos prin înțepare (de tip briceag), prin afectarea vederii (de tip lasere), prin aplicare pe epidermă (de tip tatuaje)”, scrie News.ro.

Japonia dă de furcă pieței produselor de lux din Europa CITEȘTE ȘI Japonia dă de furcă pieței produselor de lux din Europa

ANPC a verificat 11 operatori economici, pe diferite segmente de activitate: prestări servicii de agrement, comercializare de bunuri nealimentare, jucării, articole de plajă, ochelari, textile.

În urma neregulilor constatate, în timpul verificărilor, au fost aplicate 12 amenzi contravenționale în cuantum de 53.000 lei, două avertismente și s-a dispus oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor neconforme.

Nereguli au fost descoperite și în zona echipamentelor de agrement, unde au fost găsite echipamente cu scaune deteriorate, prin exfoliere și rupturi, echipamente cu centuri de siguranță lipsă sau deteriorate, dar și instalații electrice de semnalizare deteriorate.      
ANPC a desfășurat acțiunile de control împreună cu reprezentanții ISCIR Constanța, în zona de competență a instituției, conform legii, și cu sprijinul Jandarmeriei Române prin structura teritorială Constanța, precizează instituția în documentul citat.

viewscnt
Afla mai multe despre
jucarii
anpc