Tranzacție: Romcim a preluat Tehno World, care deține o fabrică de țevi la Fălticeni

Tranzacție: Romcim a preluat Tehno World, care deține o fabrică de țevi la Fălticeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Romcim, companie aparținând grupului irlandez CRH, cel mai mare producător de materiale de construcții din lume, a preluat compania Tehno World SRL, care deține o fabrică de țevi de plastic la Fălticeni, județul Suceava.

Tehno World își desfășoară activitatea în sectorul producerii și comercializării de țevi din material plastic din România, având o fabrică la Fălticeni, județul Suceava.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Una dintre cele mai importante companii de construcții din Ungaria lansează în România un ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai importante companii de construcții din Ungaria lansează în România un ansamblu rezidențial
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

Cu această achiziție, Romcim va activa în nord-estul României, în localitatea Baia, județul Suceava, prin unitatea de producție TehnoWorld, care include patru hale de producție și echipamente de top, realizând sisteme pentru rețele de utilități la standarde internaționale, cu 290 de angajați.

Romcim face parte din grupul irlandez CRH (Cement Roadstone Holdings), furnizor de soluții de materiale de construcții cu aproximativ 78,500 de angajați în 3,390 de unități operaționale din 28 de țări.

În 2023 Romcim a preluat afacerea din România a producătorului de prefabricate din beton Bauelemente, parte a grupului Baupartner, controlat de omul de afaceri german Michael Dietrich.

În vara anului 2022, Romcim a preluat și compania Simbeton, subsidiara din România a grupului german Xella, cel mai mare producător de BCA de pe piața locală.

Pe piața din România, Romcim este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul local de construcții, deținând fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate.

În plus față de Romcim, Grupul CRH mai deține în România companiile Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate, și Ferrobeton, specializată în construcția de elemente structurale prefabricate.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcim
tehno world