O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu a fost vândută

O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu a fost vândută

Sursa foto: bihon.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Vila care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu și aflată în patrimoniul Consiliului Județean Bihor, situată în zona centrală a Oradiei, la adresa Parcul Ion C. Brătianu, nr. 8, a fost vândută prin licitație publică.

Imobilul, compus dintr-o clădire și teren, a atras interesul a șase potențiali cumpărători, dintre care doi au depus oferte. Comisia de evaluare a desemnat acum câștigătorul, transmite Radio Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Nicușor Dan schimbă sistemul după ce a fost ignorat de consilieri în disputa cu One United: Începând de azi voi semna EU avizele de circulație pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire. Comisia tehnică - doar rol consultativ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Nicușor Dan schimbă sistemul după ce a fost ignorat de consilieri în disputa cu One United: Începând de azi voi semna EU avizele de circulație pentru PUZ-uri, PUD-uri și autorizații de construire. Comisia tehnică - doar rol consultativ
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vila a fost achiziționată de o companie orădeană pentru suma de 3.510.000 lei. Contractul de vânzare – cumpărare urmează să fie semnat în termen de 30 de zile. Prețul de pornire a fost stabilit la 3.449.130 lei, iar cealaltă ofertă, depusă de o firmă din București, s-a ridicat la 3.500.000 lei.

Proiectul clădirii datează din 1910 și are elemente decorative specifice stilului Art Nouveau. A servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român. A intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997 și a avut diverse întrebuințări. Din 2021 a rămas neutilizată, după reorganizarea activității instituției.

Mai puține locuințe noi și prețuri în creștere în unele orașe. Constanța devine principala piață regională CITEȘTE ȘI Mai puține locuințe noi și prețuri în creștere în unele orașe. Constanța devine principala piață regională

Clădirea are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o suprafață totală de 358 mp. Demisolul și parterul sunt compartimentate în câte 12 încăperi, iar etajul are o singură sală. Terenul aferent are o suprafață totală de 1.286 mp.

Fondurile obținute din vânzarea imobilului vor fi utilizate pentru cofinanțarea proiectelor derulate din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor: reabilitarea noului sediu de pe strada Republicii din Oradea, modernizarea Bibliotecii Județene «Gheorghe Șincai» și construirea Centrului Cultural Multifuncțional, a anunțat Consiliul Județean.

Luna trecută, Consiliul Județean Bihor a lansat procedura de licitație pentru vânzarea vilei situată în zona centrală a Oradiei.

Clădirea a fost construită în anul 1940 și a servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român în perioada comunistă. A intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997. După reorganizarea activității instituției din 2021, a rămas neutilizată, arată bihon.ro.

Spotify confirmă planurile pentru lansarea unui abonament care va include sunet superior CITEȘTE ȘI Spotify confirmă planurile pentru lansarea unui abonament care va include sunet superior

Valoarea proprietății este de 3.449.130 lei, echivalentul a 693.000 euro, fără TVA, iar construcția are o valoare de 888.910 lei și terenul de 2.560.220 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vilă de protocol
ceausescu
oradea