Raul Ciurtin și Florin Mariș au definitivat vânzarea a trei clădiri de birouri din Cluj pentru 30 milioane de euro către familia Korponay

Raul Ciurtin și Florin Mariș au definitivat vânzarea a trei clădiri de birouri din Cluj pentru 30 milioane de euro către familia Korponay

Vivido

scris 31 mar 2020

Antreprenorii Raul Ciurtin și Florin Mariș au semnat actele de vânzare a trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca, dezvoltate în cadrul grupului Hexagon, către firma Ideal Projects Services pentru suma de 30 milioane de euro, tranzacție anunțată de Profit.ro în anul trecut.

Imobilele tranzacționate sunt Vivido Business Center, Advancity Business Center si Cube Office, închiriate unor multinaționale. Ideal Projects Services este controlată de familia Andrea și Ferenc Korponay din Baia Mare, potrivit termene.ro. Tranzacția a intrat în top 10 cele mai mari tranzacții imobiliare din 2019.

Anul trecut, frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat cu circa 120 milioane de euro clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare ale anului.

Raul Ciurtin, alături de soția sa Lorena Beatrice, au obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii obținuți din vânzare au fost direcționați ușor către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, unde, alături de Florin Mariș și Alina Codruța Dobra și Călin Gabriel Dobra, Raul Ciurtin a început să construiască un mini oraș cu mii de apartamente, birouri și spații comerciale.

Alături de aceeași parteneri, Ciurtin și-a exprimat interesul de a cumpăra terenul fabricii Energomontaj din estul Bucureștiului la un preț ce depășește 11 milioane de euro.

EXCLUSIV Mii de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta. Până acum au fost eliberate abia 1.100 de documente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mii de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta. Până acum au fost eliberate abia 1.100 de documente
Urmărește-ne și pe Google News

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. Împreună, primele două luni din 2020 au adus cu 18,5% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
raul ciurtin
florin maris
hexagon
korponay