Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor să se extindă în marile orașe cu depozite noi pentru reducerea timpului de livrare

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor să se extindă în marile orașe cu depozite noi pentru reducerea timpului de livrare
scris 2 iul 2020

Majoritatea companiilor de curierat au proiecte de extindere a spațiilor de depozitare și caută suprafețe cuprinse între 1.000 și 3.000 de metri pătrați, în orașele mari, pentru a îmbunătăți timpul de livrare, în contextul pandemiei, spune la Profit TV Andrei Brînzea, partner land & industrial agency, în cadrul companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Înainte de pandemie, lanțul de aprovizionare pentru curieri și pentru comerțul online era destul de bine optimizat, dar nu a fost pregătit pentru un volum atât de mare de comenzi online constante. Dacă aveai un centru logistic de curierat la Ploiești, anul trecut de acolo livrai și în Buzău și în Târgoviște, însă acum s-a demonstrat că poate e mai bine să ai un mic depozit logistic și în Buzău și în Târgoviște“, a menționat Andrei Brînzea la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

Sectorul industrial-logistic a fost vedeta pieței imobiliare încă de la începutul anului și se mențin estimările cu privire la depășirea pragului psihologic de 5 milioane de metri pătrați construiți în România până la finalul lui 2020. În primul trimestru s-au tranzacționat circa 90.000 de metri pătrați pe zona închirierilor logistice, iar brokerii Cushman & Wakefield Echinox estimează că, pentru întregul an, se vor depăși 350.000 de metri pătrați închiriați.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. CBRE: Durata vizitei în mall s-a scurtat, dar aproape toți vizitatorii cumpără ceva. Acum toți chiriașii și proprietarii stau la masă CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. CBRE: Durata vizitei în mall s-a scurtat, dar aproape toți vizitatorii cumpără ceva. Acum toți chiriașii și proprietarii stau la masă
Urmărește-ne și pe Google News

„Am asistat la creșteri interesante de la începutul pandemiei, pentru că dezvoltatorii au început să construiască pentru a veni în întâmpinarea retailerilor online și a celor din zona FMCG, care au fost mai puțin afectați de măsurile restrictive luate pentru evitarea răspândirii COVID-19. În acest sector, nu există proiecte puse în așteptare sau amânate pe fondul pandemiei, ci dimpotrivă. Ne-am trezit cu multe solicitări din partea retailerilor, a curierilor, a companiilor farma, care vor să își extindă lanțul de aprovizionare pentru a face față mai bine cerințelor online“, a menționat Andrei Brînzea.

Pe sectorul de producție, brokerul spune că este în discuții cu diverși jucători care vor să își construiască fabrici noi sau care vor să vină din Asia cu producție în România, însă intervine concurența altor țări din Europa Centrală și de Est, care se bat pentru aceleași posibile proiecte.

„Cred că vor apărea unități noi de producție în Europa Centrală și de Est și se vor diminua cele din China, pentru a fi mai aproape de clientul țintit. Când a fost China închisă, fabricile au fost și ele închise, și a rezultat că este o problemă să ai toată producția într-o singură țară“, a concluzionat consultantul.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
curieri
depozite
livrari online