Campania de crowdfunding a startup-ului de property management Milluu a fost suprasubscrisă cu 100.000 de euro în circa trei ore de la listarea oficială, investiția finală ajungând la 884.000 de euro, cea mai mare investiție făcută până acum prin platforma SeedBlink.
Compania anunțase, anterior listării oficiale, intenția de a strânge în actuala rundă de finanțare 784.000 de euro. Milluu este prima companie din portofoliul Early Game Ventures care se listează pe SeedBlink.
“Suntem foarte încântați de reușita acestei campanii, dar și de încrederea pe care ne-au oferit-o atât fondurile de investiții deja partenere, cât și toți cei care au investit în noi. Cu această nouă rundă de finanțare ne vom consolida poziția pe piața din România, vom crește echipa - fiind un business intens operațional, ne vom extinde în Varșovia și țintim să ajungem la o evaluare de 10 milioane de euro până la sfârșitul anului. Suntem pregătiți să arătăm investitorilor, din nou, că suntem serioși și că putem face din Milluu un reper pe piața de închirieri imobiliare”, spune Florin Stoian, CEO & Fondator Milluu.
Early Game Ventures, RocaX, Netopia Investments, Simple Capital, Growceanu și alți angel investors au participat la rundă cu 454.000 de euro, iar fondatorii au împrumutat și ei compania cu 150.000 de euro sub formă de convertible loans.
Suma totală disponibilă pe SeedBlink a fost de 280.000 de euro, valoare subscrisă de peste 80 de investitori independenți.
Suma va fi folosită pentru consolidare poziției în România și extinderea serviciilor de property management în Polonia.
Milluu este înființată și condusă de Florin Stoian, antreprenor care anterior a fondat StarTaxi, vândută către World Com Trading în 2012, și Yellow Menu, care a primit investiții de 300.000 euro în 2019.
De la o aplicație mobilă care dorea doar să pună în contact proprietarii cu chiriașii și să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plin an pandemic și a deschis o divizie de property management, reușind să aibă în portofoliu, la sfârșitul anului 2020, apartamente și garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.
Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăților neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală.
La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX. Până acum aplicația Milluu a fost descărcată de circa 65.000 de utilizatori, 3.500 de proprietari și-au publicat apartamentul în aplicație iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit și garantat chirii de aproximativ 270.000 de euro până la sfârșitul anului 2020.
În urma noii runde de finanțare, evaluarea companiei se va ridica la 4,25 milioane de euro, iar până la sfârșitul anului 2021 compania îți propune să aibă peste 900 de apartamente în portofoliu.
La sfârșitul anului 2021, compania preconizează că va avea o evaluare de peste 10 milioane de euro, la o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de euro și venituri recurente anuale de 500.000 de euro.
Extindere internațională - de ce Polonia
Milluu intenționează replicarea modelului său de business în Varșovia, Polonia fiind prima piață după cea locală în care compania intenționează să își extindă serviciile. Această piață, similară cu cea din România, este una fragmentată, nereglementată și foarte puțin tehnologizată, ceea ce oferă o bună oportunitate pentru adaptarea modelului de property management al Milluu.
“Milluu a reușit într-o foarte scurtă perioadă de timp, cu resurse limitate, să demonstreze capacitatea de monetizare a unui model de business nou în România. Prin ridicarea unei noi runde de finanțare pe care o susținem, va avea șansa scalării într-un domeniu unde digitalizarea este într-o fază incipientă, cu posibilități de eficientizare spectaculoase. Milluu poate să devină soluția de property management preferată de segmentul educat și cu venituri peste medie din Europa Centrală și de Est”, spune Radu Stoicoviciu, partener EGV.
Industria proptech este în continuă creștere, puține fiind soluțiile cu potențial de schimbare a pieței imobiliare în Europa Centrală și de Est. La nivel internațional în startup-uri tech de property management s-au făcut investiții private de peste 330 de milioane de euro în ultimii 3 ani.