Milionarul israelian Ron Izaki pregătește prima sa investiție imobiliară majoră din România

Milionarul israelian Ron Izaki pregătește prima sa investiție imobiliară majoră din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 aug 2021

Milionarul israelian Ron Izaki, care activează pe plan local prin intermediul companiei sale Atlas Estates, așteaptă ultimele avize pentru a demara prima sa investiție imobiliară majoră din România, un ansamblu rezidențial cu 735 de apartamente, ce va lua locul fostei fabrici de ulei Solaris din zona Obor a Bucureștiului, unde sunt în pregătire alte proiecte care propun construcția a câteva mii de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Atlas Estates a trecut în 2010 printr-un proces de preluare în urma căruia controlul companiei a trecut la grupul Izaki, fondat și deținut de israelianul Ron Izaki. Tranzacția a evaluat compania la aproximativ 400 de milioane de dolari. În urma achiziției, compania a fost delistată de pe piața secundară a Bursei de la Londra și a rămas listată doar pe Bursa de Valori din Varșovia.

Planurile dezvoltatorului imobiliar pentru terenul Solaris, în suprafață de 3,2 hectare, s-au modificat de mai multe ori de-a lungul timpului. În 2008 era anunțat aici un ansamblu cu 1.200 de apartamente, investiție estimată la 180 de milioane de euro, însă ultimele documente indică o restrângere la 735 de apartamente și 941 de locuri de parcare grupate în 11 blocuri cu maximum 11 etaje, din care 7 sunt dedicate exclusiv locuirii, 2 sunt mixte (includ și spații comerciale) și altele 2 sunt dedicate parcărilor.

Proiectul a primit încă de anul trecut un certificat de urbanism de la Primăria Sector 2, iar din 2019 are aprobat un Plan Urbanistic Zonal. Acum a intrat în ultima etapă de avizare, potrivit informațiilor Profit.ro.

Investitorul și-a propus să realizeze proiectul etapizat, în decurs de 2 ani de la autorizare.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește un pavilion expozițional pentru copii lângă galeria de mașini de epocă Țiriac Collection CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește un pavilion expozițional pentru copii lângă galeria de mașini de epocă Țiriac Collection

Terenul Atlas Estates este mărginit pe o latură de un lot pe care producătorii saltelelor Green Future îl pregătesc pentru construcția a 400 de apartamente, iar pe altă latură de un lot deținut de Sintofarm, care a proiectat aici un ansamblu rezidențial cu 3 clădiri cu 29 de etaje, 3 clădiri cu 19 etaje, 5 clădiri cu 14 etaje, 5 clădiri cu 6 etaje și 8 de 4 etaje, potrivit documentațiilor publice.

În zona Obor sunt proiectate o serie de alte dezvoltări imobiliare pe foste sau actuale platforme industriale printre care se numără Aversa, Mecanica Fină, Diasfin, Carmesin și Izolatorul.


Atlas Estates mai are în proprietate și hotelul de patru stele Golden Tulip de pe Calea Victoriei, care a făcut, recent, obiectul unei tranzacții de vânzare anulate. Unitatea de cazare urma să fie cumpărată de grupul hotelier Fattal, deținut de miliardarul israelian David Fattal, însă tranzacția a fost anulată din cauza crizei generate de COVID-19.

Compania lui Ron Izaki mai deține, de dinainte de criza financiară din 2008, un teren de circa 10 hectare în Voluntari, destinat unei dezvoltări rezidențiale sau comerciale.

EXCLUSIV Francezul Gerard Losson, proprietarul fabricii de costume Formens, cu brandul Louis Purple, intră în București cu un proiect rezidențial major în locul depozitelor Coca-Cola Militari. Cel mai mare ansamblu al grupului, într-o zonă cu mii de corpo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Francezul Gerard Losson, proprietarul fabricii de costume Formens, cu brandul Louis Purple, intră în București cu un proiect rezidențial major în locul depozitelor Coca-Cola Militari. Cel mai mare ansamblu al grupului, într-o zonă cu mii de corpo

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 18% mai mare în luna iulie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 59.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 a fost ușor afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ron izaki
atlas estates
solaris