TeraPlast mizează pe livrări de 6 milioane de metri de țevi de polietilenă. Compania și-a majorat la 100% participația la producătorul de țevi Politub după ce a cumpărat anul trecut de la francezii de la Socotub cealaltă jumătate de deținere.
Au reclamat în anii precedenți impactul negativ al gripării investițiilor în infrastructură, dar acum vor să surmonteze obstacolele în domeniul vânzărilor de țevi. Grupul TeraPlast, unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România, își propune pentru anul acesta vânzări de peste 6 milioane de metri de țevi din polietilenă, cu 50% mai mult față de volumul de 4,1 milioane metri livrat în 2017.
„Cu toate că piața locală de materiale de construcții trece printr-o perioadă dificilă din cauza marilor lucrări de infrastructură, puține fiind în faza de desfășurare și multe stagnate, în sectorul privat și al revânzătorilor înregistrăm o direcție ascendentă”, spune Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast. „Această tendință pozitivă se reflectă, de altfel, și în previziunile noastre pe anul acesta.”
28 noiembrie - Profit Financial.forum
TeraPlast desface o gamă largă de țevi „Politub” cu diverse întrebuințări, precum transportul de apă și gaze naturale, canalizare menajeră și industrială, drenaj, instalații de incendiu și irigații, aplicații miniere sau de transport al apei în industria alimentară. Portofoliul de produse din polietilenă al TeraPlast cuprinde 7 categorii principale - țevi, fitinguri injectate, fitinguri confecționate, fitinguri electrosudabile, fitinguri mecanice, robineți din polietilenă și cămine de apometru, astfel încât compania poate oferi sisteme complete clienților săi.
TeraPlast a finalizat în luna ianuarie a acestui an o tranzacție inițiată în vara lui 2017 pentru achiziția a 50% din producătorul de țevi Politub de la compania franceză de profil Socotub și a ajuns astfel la preluarea integrală a societății.
CITEȘTE ȘI Erbașu a câștigat contractul pentru modernizarea stadionului Steaua. Și pentru noul stadion Dinamo au fost achiziționate studiile de fezabilitateBusiness-ul cu țevi al TeraPlast ar urma să aibă un aport important pentru dublarea cifrei de afaceri până aproximativ 970 milioane lei bugetată de companie pentru anul în curs și comunicată pieței încă de la raportarea preliminară din februarie.
TeraPlast este listată la cota Bursei de Valori București din vara anului 2008, iar la ultimul preț de închidere de 0,3570 lei/acțiune capitalizarea de piață a societății se ridică la 305,92 milioane lei (65,98 milioane euro).