Grupul Rewe pregătește construcția unui magazin Penny pe un teren cumpărat de la un fond gestionat de Siminel Andrei

Grupul Rewe pregătește construcția unui magazin Penny pe un teren cumpărat de la un fond gestionat de Siminel Andrei
scris 5 iun 2020

Grupul german Rewe pregătește construcția unui nou magazin Penny, peste drum de Institutul Pasteur din cartierul bucureștean Giulești, pe un teren cumpărat recent de la un fond gestionat de Siminel Andrei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Rewe România a cunoscut o creștere de aproape 15% a cifrei de afaceri aferentă anului trecut, până la aproape 4 miliarde de lei, în timp ce profitul a explodat cu peste 53%, până la 55 milioane de lei, potrivit rapoartelor comunicate la Ministerul Finanțelor Publice. Grupul german a avut o creștere constantă a afacerilor încă de la intrarea pe piața locală, în 2005.

În acest context, compania a cumpărat un teren în suprafață de circa 5.700 de metri pătrați de la IMS Proprietăți, parte a grupului NCH. Parțial, lotul este acoperit cu o platformă betonată, care, în trecut, era scoasă la închiriat. Terenul este localizat în apropierea cimitirului Adormirea Maicii Domnului și a ansamblului rezidențial Lacul Morii Residence, cu circa 420 de apartamente.

Rewe are acum, în etapa de consultare, un Plan Urbanistic de Detaliu, care vizează construcția unui magazin Penny, cu o suprafață la sol de circa 2.800 de metri pătrați.


Urmărește-ne și pe Google News

Rețeaua Penny operază în România peste 230 de magazine, dintre care 25 în București, și are peste 4.500 de angajați. Lanțul de retail este deservit de trei centre logistice situate în Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. Rewe România a anunțat anul trecut că își propune ca până în 2025 să extindă rețeaua Penny cu 20-25 magazine anual pentru a ajunge la 400 de spații deschise.

Grupul NCH, care i-a vândut terenul, mai deține, printre altele, spațiile comerciale Metex, producătorul de pâine Vel Pitar, producătorul de becuri Romlux Târgoviște și Libra Internet Bank.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV Noii proprietari ai fabricii Sinatex din București pregătesc terenul pentru un nou Kaufland CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noii proprietari ai fabricii Sinatex din București pregătesc terenul pentru un nou Kaufland

Siminel Andrei a ajuns să coordoneze afacerile locale ale grupului de investitori americano-israelieni NCH după ce și-a definitivat studiile în America.

Investitorul este artizanul unor tranzacții de răsunet în piața imobiliară, realizate în perioada de dinainte de criză și a căror valoare depășește 500 milioane de euro. Anul trecut, NCH a vândut cu circa 7,7 milioane de euro fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei dezvoltatorului belgian Speedwell, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Printre cele mai scumpe active vândute de fondurile NCH se numără rețeaua de magazine Winmarkt, vândută pentru 183 milioane euro în martie 2008, terenul UMEB, pe care acum se află AFI Cotroceni, vândut, în etape, pentru 101,8 milioane euro, terenul fostei fabrici Electroaparataj vândut cu 60 milioane euro, terenurile Tricodava și Electrotehnica, vândute pentru 42 milioane euro, respectiv 30 milioane euro. Mai recent, compania a vândut terenul de 13,7 hectare, ce a aparținut fabricii Anticorosiv, pe care s-a construit al doilea magazin IKEA, într-o tranzacție de circa 19 milioane de euro.

Fondurile NCH au fost, în trecut, printre cei mai activi cumpărători din România. Broadhurst a fost cel mai mare investitor de pe Bursă în perioada 1997 - 2000, cu plasamente de circa 300 de milioane de dolari.

FOTO Lidl a fost autorizat să construiască un nou magazin în Pantelimon, după declanșarea stării de urgență CITEȘTE ȘI FOTO Lidl a fost autorizat să construiască un nou magazin în Pantelimon, după declanșarea stării de urgență

Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, ca urmare a restricțiilor impuse în timpul stării de urgență, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Chiar și așa, volumul de tranzacții din primele patru luni îl depășește cu circa 2% pe cel din perioada similară a anului trecut, însă decalajul față de 2019 scade puternic. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
rewe
penny
si'minel andrei
ims proprietati
nch