FOTO Co-fondator al unei companii americane de tehnologie pregătește un mare centru de conferințe, cu birouri și hotel, în mijlocul unuia dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României

Real Estate&Construcții   
FOTO Co-fondator al unei companii americane de tehnologie pregătește un mare centru de conferințe, cu birouri și hotel, în mijlocul unuia dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României

Antreprenorul Dan Cearnău (34 de ani), co-fondator al unei companii americane care facilitează accesul la finanțări imobiliare prin tehnologia blockchain, pregăteșe actele aferente construirii unui centru de conferințe cu birouri și hotel în zona Expoziției a Bucureștiului, unul dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cearnău a decis să își plaseze câștigurile obținute din proiecte IT pe piața imobiliară, iar pentru prima achiziție a ales zona Expoziției din București, punct care a atras investiții din partea a o serie de milionari, în frunte cu Ion Țiriac.

Urmărește-ne și pe Google News
Un nou trend apare și în România: Buncărul antiatomic. Cât costă CITEȘTE ȘI Un nou trend apare și în România: Buncărul antiatomic. Cât costă
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Încă din 2020, el a inițiat primul său proiect imobiliar pe un teren cu o suprafață de circa 1.700 de metri pătrați învecinat cu reprezentanțele și service-urile Țiriac Auto din Expoziției, platformă pe care omul de afaceri Ion Țiriac vrea să o transforme într-un proiect imobiliar de amploare cu locuințe, birouri, un mall și un hotel.

Planul inițial al antreprenorului era să construiască o clădire de birouri, pentru care s-ar fi asociat cu un dezvoltator specializat, el neavând experienață în domeniu, după cum a declarat anterior pentru Profit.ro. Recent, Cearnău a obținut documente pentru finalizarea Planului Urbanistic Zonal care prevede construcția unui imobil format din 3 subsoluri, parter și 10 etaje care va servi drept centru de conferințe cu servicii anexe, birouri, hotel/aparthotel, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV CONFIRMARE Grupul hotelier Radisson aduce un nou brand în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Grupul hotelier Radisson aduce un nou brand în România

Imediat după inițierea proiectului imobiliar, în noiembrie 2020, Dan Cearnău a vândut către Zitec, companie românească specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing, firma sa Under Development Office, agenție de dezvoltare software specializată în aplicații mobile și blockchain development, cu vânzări de peste 1,5 milioane de euro la acea dată.

El a fondat Under Development Office în 2011 cu bani de la stat și de la părinți, fiind o SRL-D. Cearnău și echipa sa au dezvoltat soft pentru firme precum Transavia, Société Générale, Auchan, Medicover, Arctic.

În 2018, Cearnău, alături de Monica Spiteri, fost director de dezvoltare al Smartree România – furnizor de servicii pentru departamentele de HR ale companiilor, și Aaron Lohmann, co-fondator al VinDacia, au înființat compania EarnDLT, cu sediul în New York, specializată în facilitarea de finanțări pentru proiectele comerciale din Statele Unite ale Americii printr-o platformă bazată pe tehnologia blockchain. Cearnău este și Chief Technology Officer în cadrul EarnDLT, care anul trecut și-a deschis un birou și în Lisabona.

CONFIRMARE FOTO Gigant deținut de un magnat britanic cu legături strânse cu Familia Regală cumpără în România primul său mall. Cea mai mare tranzacție din ultimii 5 ani ce a implicat vânzarea integrală a unui mall CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Gigant deținut de un magnat britanic cu legături strânse cu Familia Regală cumpără în România primul său mall. Cea mai mare tranzacție din ultimii 5 ani ce a implicat vânzarea integrală a unui mall

Aaron Lohmann cunoaște România prin intermediul fostei sale companii VinDacia, înființată în 2016 în Albuquerque, New Mexico, cu intenția declarată de a cumpăra anumite vinării din România sau de a încheia parteneriate cu acestea pentru a produce sortimente de vin pe care să le vândă apoi pe piețele din Statele Unite și China.

VinDacia a fost la un pas de a cumpăra Cramele Huși, unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova.

Terenul pe care Dan Cearnău a inițiat proiectul imobiliare este amplasat într-o zonă tot mai efervescentă din punct de vedere imobiliar, care a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri.

Ei au fost stimulați și de investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.


Anul 2025 marchează o etapă crucială pentru piața imobiliară europeană, aflată într-un proces de redresare și transformare. Factori economici favorabili, precum stabilizarea inflației, reducerea ratelor dobânzilor și creșterea reală a veniturilor, contribuie la consolidarea acestui sector ca un pilon esențial al economiei continentale. România, o parte integrantă a pieței europene, se bucură de oportunități notabile, dar trebuie să gestioneze provocările specifice pentru a-și atinge potențialul, sunt de părere brokerii Cushman & Wakefield Echinox.

Deși zona euro este prognozată să înregistreze o creștere de doar 1,3% în 2025, România se așteaptă să depășească acest nivel, continuând să fie una din economiile cu cele mai rapide creșteri din regiune.  Aceste evoluții vor stimula atât consumul, cât și investițiile, oferind un impuls pozitiv pentru sectorul imobiliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan cearnau
under development office
earndlt