Casa negustorului Ghiță S. Popescu din strada Speranței nr.32, zona Armenească, construită în anul 1913, a fost scoasă la licitație de Artmark Historical Estate cu un preț de pornire de 1,5 milioane de euro, imobilul fiind estimat între 1,7 milioane de euro și 2 milioane de euro.
"Situată între bulevardul Carol și strada Italiană, apare cu acest nume în planurile orașului de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pe această stradă s-a aflat prima locuință a lui Mihai Eminescu, după sosirea sa în București, în 1877. Ioan Slavici precizează că era o odaie spațioasă cu antreu larg, într-o veche casă cu cerdac din secolul al XVIII-lea. De pe această stradă, poetul mergea pe jos până la redacția ziarului conservator Timpul, aflată pe Calea Victoriei", scrie istoricul Alexandru Ofrim în lucrarea "Străzi vechi din Bucureștiul de azi", scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mihai Eminescu nu este singurul nume mare de care se leagă istoria acestei zone. Fondatorul școlii românești de neurochirurgie, Dumitru Bagdasar, a locuit și el pe strada Speranței.
Potrivit Artmark Historical Estate, ultimele decenii au măcinat însă din eleganța imobilelor din zonă. Naționalizată după anii 1960, atunci când se afla în proprietatea doctorului Elias Haim, reședința a avut parte de-a lungul timpului de proprietari care au prețuit-o și au investit în conservarea și restaurarea acesteia.
Imobilul cu o suprafață de peste 400 de metri pătrați, dispuși pe S+P+E+M, cu 10 camere li trei băi, a fost renovat recent.
După o muncă de șase luni, sub coordonarea designerului Irina Neacșu, demisolul, un spațiu de regulă puțin ofertant, a fost transformat într-un spațiu cu destinație office.
Numeroase piese de mobilier personalizate, accente british într-un decor eclectic, tapetul desenat digital și apoi imprimat pe hârtie, sistemul climateric în pardoseală sunt doar câteva dintre elementele care conferă farmec proprietății.
Întreaga locuință este o reinterpretare în cheie modernă a unui imobil dominat de trăsături arhitecturale clasice, specifice Bucureștiului de la început de secol XIX.
Terasa imobilului, amenajată modern, oferă o panoramă amplă a zonei, un peisaj dominat de clădiri interbelice avangardiste, moderniste, dar și de imobile reprezentative pentru stilul neoromânesc sau eclectic.
Casa este disponibilă și pentru închiriere.