EXCLUSIV Microfruits, care vrea să se listeze la bursă, extinde o livadă de cireși pe un teren al șefei ANAF Ilfov

EXCLUSIV Microfruits, care vrea să se listeze la bursă, extinde o livadă de cireși pe un teren al șefei ANAF Ilfov
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 sep 2024

Producătorul și distribuitorul de legume și fructe Microfruits, care își planifică listarea la bursă, vrea să extindă livada sa de cireși din Afumați cu încă circa 3.700 de pomi pe un teren ce aparține familiei șefei ANAF Ilfov, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Microfruits, deținut de Adrian și Florin Racoviță, Cristina Ghibaldan și Alexandru-Cosmin Costche, a semnat, în aprilie anul acesta, un contract de superficie cu Virginia Velican, șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, și cu soțul acesteia, pe trei dintre terenurile arabile ale acestora din extravilanul localității Afumați, cu o suprafață cumulată de 2,8 hectare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Undă verde - Iulian Dascălu mută Carbochim și investește peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde - Iulian Dascălu mută Carbochim și investește peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe aceste terenuri, producătorul vrea să înființeze o plantație de cireși. Suprafața efectiv plantată va fi de circa 1,7 hectare și se vor planta circa 3.700 de cireși.

Planul inițial al producătorului a fost să își finanțeze demersul cu fonduri de la Ministerul Agriculturii, prin Planul Strategic 2023-2027, însă nu a reușit să își finalizeze dosarul până la închiderea sesiunii de depunere a proiectelor.

„Din păcate, măsura pentru care am vrut să aplicăm a fost închisă, iar noi nu am avut documentația finalizată la timp pentru a putea depune proiectul. Dacă până la obținerea autorizație de înființare nu apare o altă măsură incidentă, livada va fi înființată din fonduri proprii, dar probabil abia anul viitor. Momentan deținem tot în Afumați o livadă de cireși de 7,5 ha, iar proiectul acesta este o extensie a livezii existente“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Microfruits.

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială CITEȘTE ȘI FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

Anul trecut, producătorul și distribuitorul de legume-fructe a raportat o cifră de afaceri de 55,8 milioane de euro, în creștere cu circa 8% față de rezultatele anului anterior, și un profit net de 2,9 milioane euro, cu 31% peste câștigul din 2022. Compania are un număr mediu de 115 angajați.

Microfruits este una dintre cele 3 companii care s-au înscris anul trecut pentru fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta Listarea la bursă a întreprinderilor.

Microfruits deține și fabrica de sucuri Microfresh din Brănești cu o capacitate de producție și ambalare de circa 10.000 de sticle pe zi și o cifră de afaceri de 2,9 milioane de euro în 2023.

FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România CITEȘTE ȘI FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Tot în Brănești se află și depozitul frigorific al Microfruits, cu o suprafață de 4.200 de metri pătrați și o capacitate de 1.200 de tone, alcătuit din 14 camere frigorifice. Compania mai are aici 500 de metri pătrați de birouri, 19 capete tractoare, 20 de semiremorci frigorifice, dotate cu termodiagrama, și 3 camioane frigorifice de 3,5-9 tone.

Microfruits este principalul furnizor al celor mai mari rețele de hypermarketuri din Romania, respectiv: Carrefour, Metro, Selgros, Mega Image, cora și Anabella.

Din 2022, Microfruits este membru fondator în Cooperativa Agricola „Bostănăria“, specializată în cultivarea gamei de pepeni verzi și pepeni galbeni, cooperativa având 5 membri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microfruits
adrian racovita
virginia velican