EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dă startul extinderii Arena Mall Bacău și construcției unui spectaculos hotel Mercure. Se gândește deja la următoarea etapă

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dă startul extinderii Arena Mall Bacău și construcției unui spectaculos hotel Mercure. Se gândește deja la următoarea etapă

Planul de extindere al Arena Mall din Bacău

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 iul 2024

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu începe lucrările de extindere, cu circa 70%, a suprafeței centrului comercial Arena Mall din Bacău, de construcție a hotelului de 4 stele Mercure și a primului bloc din cadrul complexului rezidențial alăturat, după ce a obținut finanțare de la UniCredit și Libra Bank, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul gândește deja o etapa a patra de extindere, care, până în 2030, ar trebui să ridice suprafața mall-ului la circa 55.000 de metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Pe 5 august începem lucrările de extindere, după ce am obținut și toate finanțările necesare proiectului. Finanțarea extinderii mallului este asigurată tot de UniCredit, care are credit și pentru partea existentă a centrului comercial, iar hotelul și componenta rezidențială sunt finanțate de Libra Internet Bank. Extinderea mallului este legată de componenta hotelieră, fiind substructuri comune, motiv pentru care vom începe lucrările în același timp.

În paralel, vom începe și lucrările la primul corp rezidențial. În primul rând vom face 1.000 de locuri de parcare pentru Arena Mall. După extindere, mallul va avea o suprafață de 42.000 de metri pătrați, fără ancoră de food“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Budeanu.

EXCLUSIV Legea care permite crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT a trecut de un hop. S-au impus restricții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care permite crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT a trecut de un hop. S-au impus restricții

Costul extinderii mall-ului este calculat la 45 de milioane de euro, realizarea hotelului necesită încă 10 milioane de euro, iar primul bloc cu 90 de apartamente, alte aproximativ 10 milioane de euro. Construcția va fi asigurată de compania SSAB din Bacău.

Arena Mall este construit pe o parte din terenul ocupat de fabrica de încălțăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul), vândută în 2006 de familia Budeanu italienilor de la Kolan. Complexul a fost inaugurat în 2007 cu o suprafață de 19.000 de metri pătrați, după care a trecut printr-o primă extindere și a ajuns la 24.600 de metri pătrați, cât are acum. Noua extindere a mallului se va realiza pe un teren suplimentar cumpărat de Budeanu de la Fadesa, pe care a funcționat fabrica Diana Forest.

EXCLUSIV Immofinanz discută cu cel mai mare distribuitor independent de motorină vânzarea celui mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz discută cu cel mai mare distribuitor independent de motorină vânzarea celui mai valoros complex de birouri al său din România

„Ne gândim acum și la faza a patra de extindere a Arena Mall, care, până în 2030, va duce suprafața închiriabilă a acestuia la 55.000 de metri pătrați“, a menționat Budeanu.

Investitorul are deja agreate înțelegeri cu retailerii Peek & Cloppenburg, Douglas, Lefties (brand al grupului Inditex), toate brandurile grupului polonez LPP (Reserved, Mohito, House, Cropp și Sinsay), Obsentum, Kultho, JD Sports, Anna Cori, Enzo Bertini, Starbucks și Tucano Caffee.

Arhitecții au definitivat și designul interior al hotelului de 4 stele Mercure, care va avea 80 de camere. Budeanu a semnat cu grupul hotelier francez Accor un acord de franciză pentru brandul Mercure încă din decembrie 2022, tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro.


Proiectul cuprinde și un ansamblu rezidențial cu un total de 245 de apartamente, ce va fi realizat etapizat lângă magazinul Lidl din complex.

FOTO O casă care a aparținut unuia dintre primii telefoniști din România, amenințată cu demolarea, a fost relocată la Măgurele. Voluntarii, invitați să o salveze CITEȘTE ȘI FOTO O casă care a aparținut unuia dintre primii telefoniști din România, amenințată cu demolarea, a fost relocată la Măgurele. Voluntarii, invitați să o salveze


Mall-ul lui Ovidiu Budeanu va avea concurență pe piața din Bacău. Investitorul sud-african Prime Kapital are semnată o promisiune de vânzare-cumpărare cu Dedeman pentru terenul fostei fabrici Letea din Bacău unde vrea să construiască un centru comercial cu o suprafață de 51.200 de metri pătrați.

Budeanu este de părere că Bacăul, un oraș cu 136.000 de locuitori, nu poate susține două malluri de asemenea mărime.

Arena Mall a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de circa 8,8 milioane de euro, în creștere cu 12,8% față de anul anterior, și un profit net de circa 2,4 milioane de euro, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice. Acestea sunt cele mai bune rezultatele obținute de mall de la inaugurarea sa și până acum.

EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente

Firma prin care funcționează Arena Mall era deținută, în părți egale, de Bogdan și Iana Budeanu, copiii antreprenorului, însă Ovidiu Budeanu a intra în firmă cu un procent de circa 2% pentru a putea conduce consiliul de administrație.

Arena Mall are chiriași precum Zara, Adidas, Deichmann, DM, H&M, Intersport, LC Waikiki, New Yorker, operatori de restaurante precum KFC, McDondald’s, Pizza Hut, Mesopotomia, Casa Românească sau Burger Planet, precum și un cinematograf Cinema City cu opt săli, numărul de vizitatori fiind de peste 3 milioane pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu budeanu
arena mall
mercure
accor