O pastilă pentru slăbit administrată o dată pe zi, dezvoltată de Pfizer, intră în etapa de studiu clinic

O pastilă pentru slăbit administrată o dată pe zi, dezvoltată de Pfizer, intră în etapa de studiu clinic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Pfizer intenționează să avanseze în etapa de studiu clinic, la sfârșitul acestui an, cu testele la o versiune revizuită a pastilei sale pentru slăbit danuglipron, cu administrare o dată pe zi, a anunțat compania, după ce a renunțat la o versiune cu administrare de două ori pe zi a acestui medicament, la sfârșitul anului trecut, transmite Reuters.

Noul medicament face parte din a doua generație de pastile pentru pierderea din greutate în curs de dezvoltare de către companii precum Eli Lilly și Novo Nordisk, care vor oferi pacienților o alternativă mai convenabilă la injecții, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul reface stocul de apă minerală la rezerva de stat CITEȘTE ȘI Guvernul reface stocul de apă minerală la rezerva de stat

Unii analiști se așteaptă ca piața medicamentelor pentru pierderea din greutate, dominată în prezent de Wegovy de la Novo Nordisk și de Zepbound de la Eli Lilly, să valoreze peste 150 de miliarde de dolari în vânzări anuale până la începutul anilor 2030.

Anul trecut, Pfizer a declarat că se concentrează pe dezvoltarea versiunii reformulate a danuglipron, după ce a renunțat la versiunea cu administrare de două ori pe zi, deoarece majoritatea pacienților s-au retras din etapa intermediară a studiului clinic, cu rate ridicate de efecte secundare, cum ar fi greață și vărsături.

FOTO România cumpără sisteme de artilerie de la firma sud-coreeană Hanwha Aerospace în valoare de un miliard de dolari CITEȘTE ȘI FOTO România cumpără sisteme de artilerie de la firma sud-coreeană Hanwha Aerospace în valoare de un miliard de dolari

Compania a renunțat anterior la un alt tratament pentru slăbit, cu administrare zilnică, numit lotiglipron, din cauza problemelor legate de siguranță, după ce acesta a crescut nivelul enzimelor hepatice la unii pacienți.

Pfizer a declarat joi că primele rezultate ale studiului au susținut administrarea unei doze unice zilnice, fără a fi observate creșteri ale nivelului de enzime hepatice în cazul a peste 1.400 de voluntari adulți sănătoși.

Tratementele GLP-1 (peptidă-1 asemănătoare glucagonului), dezvoltate inițial pentru diabetul de tip 2, imită acțiunea hormonului GLP-1 pentru reglarea glicemiei, încetinirea digestiei și suprimarea apetitului.

Telerenta își extinde operațiunile în Polonia CITEȘTE ȘI Telerenta își extinde operațiunile în Polonia

Amgen și Viking Therapeutics sunt alte companii care lucrează la noua generație de medicamente pentru pierderea din greutate.

Vânzările vaccinului și pastilei Pfizer pentru COVID-19 au scăzut drastic de la apogeul atins în timpul pandemiei, punând presiune pe directorul general Albert Bourla pentru a stimula creșterea prin medicamente mai noi, notează Reuters.

Marți, compania a anunțat că directorul științific Mikael Dolsten va demisiona după mai bine de 15 ani de activitate în cadrul Pfizer.

viewscnt
Afla mai multe despre
medicamente
slabit