FOTO Fond de investiții cu active de 2 miliarde euro lansează expansiunea în Europa Centrală și de Est cu un român

FOTO Fond de investiții cu active de 2 miliarde euro lansează expansiunea în Europa Centrală și de Est cu un român
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 iul 2024

Fondul turc de investiții Metis Ventures, concentrat pe nișa IT, astăzi cu active în portofoliu de aproape 2 miliarde dolari, intră în zona Europei Centrale și de Est, numindu-l la conducerea operațiunilor de expansiune pe românul Mircea Ghiță.

El a fost Country Manager pentru România al SeedBlink, până în primăvara acestui an, investind și în companii precum Druid AI și FlowX, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondul, cu sediul la Istanbul, caută acum să investească în 8-10 startup-uri în următoarele 12 luni, cu un tichet de investiție cuprins între 500.000 - 3 milioane euro, în aplicații AI, securitate cibernetică, FinTech, Digital Health.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
CONFIRMARE FOTO Celebrul Wendy\'s intră în România. Țintă ambițioasă de restaurante CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Celebrul Wendy's intră în România. Țintă ambițioasă de restaurante

Metis Ventures investește în companii de tehnologie de peste un deceniu. Din 2020 a investit prin intermediul a trei vehicule -TechOne Ventures, LogoVentures și TwoZero Ventures - susținute în principal de investitori privați din companiile Fortune 500.

Portofoliul actual include 58 de companii din 27 de țări, precum Miros AI, Quin AI, Brand Defense, Kamion, Getmobil, Cognitive.

Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție CITEȘTE ȘI Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție

În 4 ani, fondul a realizat mai multe exit-uri, inclusiv achiziția BluTV de către Warner Bros și achiziția Tridi de către Xeometry.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
investitii