DECIZIE Publicitatea audiovizuală pentru vape și alte dispozitive de inhalare, cu sau fără ardere, a tutunului, complet interzisă

DECIZIE Publicitatea audiovizuală pentru vape și alte dispozitive de inhalare, cu sau fără ardere, a tutunului, complet interzisă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Orice formă de publicitate audiovizuală, precum și publicitatea stradată, în incinta unităților de învățământ și a unităților de asistență medicală sau la o distanță mai mică de 200 metri de intrarea acestora, pentru țigări, alte produse din tutun, țigarete electronice, inclusiv de tip Vape, produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) și flacoane de reumplere este interzisă, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noul proiect interzice orice formă de publicitate audiovizuală pentru țigări electronice, inclusiv Vape sau care folosesc dispozityive cu tutun încâlzit, și extinde aceste restricții la toate produsele care conțin tutun sau nicotină (inclusiv pliculețe cu nicotină). Sunt interzise așadar toate reclamele la radio și TV, deoarece, conform legii audiovizualului, publicitatea audiovizuală se referă la publicitatea în mass-media (radio și TV), care nu poate fi direcționată către un public specific, neexistând mecanisme de protecție ca să nu ajungă la minori. Proiectul nu conține prevederi specifice pentru publicitatea digitală, care permite direcționarea detaliată a audienței.

Un amendament adus proiectului prevede că publicitatea acestor produse este interzisă în incinta unităților de învățământ și a celor de asistență medicalî, precum și la o distanță mai mică de 200 de metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

Publicitatea este de asemenea interzisă în publicațiile destinate în principal minorilor, precum și în sălile de spectacol înainte , în timplul și după spectacolele destinate minorilor.

Modificări aduse Legii nr. 148/2000 privind publicitatea

Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, țigaretele electronice, inclusiv de tip Vapeprodusele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum si pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri).

Deduceri la impozitul pe venit pentru părinții care plătesc meditații pentru copii. Alte deduceri analizate CITEȘTE ȘI Deduceri la impozitul pe venit pentru părinții care plătesc meditații pentru copii. Alte deduceri analizate

Se interzice publicitatea pentru băuturile alcoolice, produsele din tutun, țigaretele electronice, inclusiv de tip Vapeprodusele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori deb tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum si pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri), în incinta unităților de învățământ și a unităților de asistență medicală sau la o distanță mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

Aceste reglementări au fost adăugate, totodată, în privința interdicțiilor privind publicitatea pentru minori. 

Nouă modalitate de convocare la adunările generale și de informare a proprietarilor din condominii CITEȘTE ȘI Nouă modalitate de convocare la adunările generale și de informare a proprietarilor din condominii

Modificări aduse art. 29, alin. (6), din Legea audiovizualului nr. 504/2002

Orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru țigări, alte produse din tutun, țigarete electronice, inclusiv de tip Vape, produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului si a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) și flacoane de reumplere este interzisă.

Pentru a intra în vigoare, modificările mai trebuie promulgate de către șeful statului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
publicitate
interzisă
vape
tutun
ardere
flacoane