Guvernul transferă datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori

Guvernul transferă datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), aflată în coordonarea Ministerului Economiei, va prelua creanțele bugetare datorate ANAF de către societăți cu capital majoritar sau integral de stat de importanță strategică pentru economia Românie, conform unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvern. După cum a relatat Profit.ro, se au în vedere operatori economici cu capital de stat care pot contribui la ”întărirea capacității de apărare a României”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Având în vedere faptul că recentele evoluții în planul securității naționale și economic generate de contextul geopolitic din imediata vecinătate a României reclamă acțiuni concrete din partea Statului Român în vederea asigurării și protejării intereselor Statului Român și promovării conceptului de securitate regională extinsă, se impune întărirea capacității de apărare a României prin luarea de măsuri urgente de redresare economico – financiară la operatori economici cu capital de stat ce se încadrează în categoria societăților de importanță națională”, arată Guvernul în actul normativ.

ANUNȚ Românii vor putea sesiza deep fake de pe Facebook, TikTok direct la Ministerul Digitalizării CITEȘTE ȘI ANUNȚ Românii vor putea sesiza deep fake de pe Facebook, TikTok direct la Ministerul Digitalizării

”În prezent există premisele economice pentru un trend ascendent, operatorii economici reușind să plătească majoritatea datoriilor curente către salariați și terți și există premise să își diversifice portofoliul de clienți. În baza procedurilor specifice, AAAS poate contribui la atragerea unor investitori interesați să dezvolte segmentul de activitate al acestor societăți”, mai susține Executivul.

Vor face obiectul preluării de către AAAS, în baza unor hotărâri de guvern emise pentru fiecare preluare în parte, creanțele bugetare, respectiv impozite, taxe, contribuții, amenzi și alte venituri ale bugetului general consolidat, inclusiv accesorii, datorate ANAF de societăți cu capital majoritar sau integral de stat.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ O nouă formulă de calcul al salariului minim. Nivelul de 50% din salariul mediu va fi ”orientativ” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ O nouă formulă de calcul al salariului minim. Nivelul de 50% din salariul mediu va fi ”orientativ”

Creanțele preluate de către AAAS de la ANAF își vor păstra același regim juridic.

După predarea creanțelor, ANAF va proceda la scăderea acestora din evidențele proprii și implicit, la scăderea lor din contabilitatea bugetară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apărare
datorii
companii
stat
anaf
aaas
preluare
investiții
. guvern