YouTube anulează conturile create cu VPN

YouTube anulează conturile create cu VPN
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2024

Cum mare întârziere, YouTube a început să măsuri împotriva abonamentelor create pe alte țări, cu ajutorul unui VPN, pentru plătirea unei taxe lunare mai mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De regulă, serviciile pe bază de abonament au grijă ca utilizatorii să folosească și să plătească abonamentul și prețul pentru țara în care locuiesc.

În cazul YouTube, însă, era posibil de mulți ani, folosind un VPN, să se aleagă altă țară decât cea în care locuiește utilizatorul. Utilizatorii făceau asta pentru a putea plăti un preț mai mic pentru YouTube Premium.

Spotify lansează un nou abonament Premium, mai ieftin, în Statele Unite CITEȘTE ȘI Spotify lansează un nou abonament Premium, mai ieftin, în Statele Unite

Acum, în sfârșit, YouTube a decis că este cazul să blocheze această tactică. Sistemul companiei poate acum identifica dacă există discrepanțe între țara aleasă de utilizator în formularul de abonare și cea în care chiar este localizat.

Mai mult, compania a început să dezactiveze conturile deja create în acest fel.

YouTube nu a confirmat oficial această măsură, însă, dincolo de utilizatorii care scriu despre asta pe platformele sociale, o confirmare neoficială vine de la un reprezentat anonim al serviciului de suport al platformei.

Motivația măsurii este evidente: YouTube speră să-și crească, astfel veniturile din abonamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
vpn