X implementează tehnologia passkey pe Android

X implementează tehnologia passkey pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 aug 2024

Aplicația de Android a rețelei sociale X a lansat suportul pentru passkey, făcând autentificarea utilizatorilor mai simplă și mai sigură.

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android vor putea folosi tehnologia passkey pentru a se autentifica și a-și securiza conturile în cadrul rețelei sociale X.

Urmărește-ne și pe Google News

Opțiunea poate fi activată de la intrând la Your account - Settings and privacy - Security and account access - Security. Acolo, la Additional password protection, trebuie activată opțiunea Passkey.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Un angajat al X a fost dat afară pentru că nu a răspuns la un e-mail de la Elon Musk. Acum primește 600.000 de dolari despăgubiri CITEȘTE ȘI Un angajat al X a fost dat afară pentru că nu a răspuns la un e-mail de la Elon Musk. Acum primește 600.000 de dolari despăgubiri

Passkey-ul nu elimină numele de utilizator și parola, dar este folosit în locul acestora pentru o autentificare mai rapidă și mai sigură.

Cu passkey, logarea se poate face folosind mijloacele de securitate biometrică cu care sunt dotate dispozitivele - în cazul smartphone-urilor cu Android acestea sunt, de regulă, senzorii de amprentă.

Nivelul ridicat de securitate vine din faptul că spargerea unui cont securizat cu un passkey presupune preluarea controlului fizic asupra dispozitivului - nu mai este suficientă ghicirea datelor de logare și autentificarea de la distanță.

Suport pentru passkey pe Android vine la mai multe luni după ce acesta a fost adăugat pe iPhone. X se adaugă, astfel, unui număr din ce în ce mai mare de companii care suportă această tehnologie, printre care se numără Apple, Microsoft, Amazon, Google, PayPal, TikTok și WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
passkey
smartphone
android