X a lansat AI-ul Grok-2, care răspândește deja imagini controversate în cadrul rețelei

X a lansat AI-ul Grok-2, care răspândește deja imagini controversate în cadrul rețelei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 aug 2024

Platforma socială X, cârmuită discreționar de Elon Musk, a lansat modelele lingvistice Grok-2 și Grok-2 mini în beta. Principala noutate adusă de cele două este posibilitatea generării imaginilor.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte modele lingvistice, funcția de generare a imaginilor de la Grok-2 nu are niciun fel de limitări.

Urmărește-ne și pe Google News

Așa se face că, la doar câteva ore după lansare, în cadrul rețelei sociale s-au viralizat imagini cu Barack Obama drogându-se și Donald Trump înarmat și gata să tragă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
OpenAI se angajează să respecte noua legislație a UE privind inteligența artificială CITEȘTE ȘI OpenAI se angajează să respecte noua legislație a UE privind inteligența artificială

De asemenea, imaginile nu sunt însoțite de descrieri care să le spună clar utilizatorilor că nu sunt reale, ci generate de un instrument de inteligență artificială.

Nici X și nici Elon Musk nu au oferit informații despre specificațiile noilor chatboți, însă, experții care i-au testat spun că aceștia sunt mai buni decât versiunile anterioare la generat cod.

Grok-2 și Grok-2 mini sunt disponibili doar utilizatorilor abonați la Premium și Premium+.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
ai
chatbot
grok-2