Google a lansat un încărcător mai rapid decât capacitatea smartphone-urilor Pixel 9

Google a lansat un încărcător mai rapid decât capacitatea smartphone-urilor Pixel 9
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 aug 2024

Gigantul american Google a anunțat un încărcător de 45W, care costă 30 de dolari, pentru noile sale smartphone-uri din seria Pixel 9.

Interesant este că Google a ales să vândă un încărcător mai rapid decât vitezele de alimentare suportate de noile sale smartphone-uri - niciunul din cele patru modele nu poate încărca bateria cu 45W.

Urmărește-ne și pe Google News

Pixel 9 și Pixel 9 Pro se pot încărca cu 27W, mult sub cei 45W oferiți de noul încărcător. De altfel, modelul Pro a suferit un regres anul acesta, fiind mai lent cu 3W la încărcare decât anul trecut.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România CITEȘTE ȘI FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România

Cea mai rapidă încărcare este valabilă în cazul versiunii Pixel 9 Pro XL. Dar nici acesta, cu cei 37W ai săi, nu se apropie de capacitatea noului încărcător.

În fine, Pixel 9 Pro Fold nu se apropie nici măcar de jumătatea capacității încărcătorului, neputând să se încarce mai rapid de 21W.

Decizia Google de a vinde un încărcător mai rapid decât este necesar ar putea avea legătură cu modelele pe care compania le va lansa pe viitor. Dar, chiar și așa, clienții modelelor Pixel 9 vor plăti în plus pentru o viteză de care nu se pot bucura.

Producătorii americani de smartphone-uri au rămas mult în urma rivalilor chinezi la acest capitol. Nici Google și nici Apple încă nu s-au apropiat de vitezele de încărcare de peste 200W oferite de companiile chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
smartphone
încărcător