Un cofondator al OpenAI pleacă la „rivalul” Anthropic

Un cofondator al OpenAI pleacă la „rivalul” Anthropic
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

John Schulman, unul dintre cofondatorii companiei de inteligență artificială din spatele ChatGPT, s-a alăturat companiei Anthropic, susținută de Google printre alții, potrivit TechCrunch.

Acesta a făcut anunțul pe rețeaua socială X, fostă Twitter, unde a spus că vrea să se reîntoarcă la munca tehnică practică, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Infineon va reduce 1.400 de locuri de muncă la nivel global și va muta 1.400 de roluri într-o mișcare majoră de reducere a costurilor CITEȘTE ȘI Infineon va reduce 1.400 de locuri de muncă la nivel global și va muta 1.400 de roluri într-o mișcare majoră de reducere a costurilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Am decis să urmăresc acest obiectiv la Anthropic, unde cred că pot dobândi perspective noi și să fac cercetare alături de oameni profund implicați în subiectele care mă interesează cel mai mult. Pentru a clarifica, nu plec din cauza lipsei de suport pentru cercetare în alinierea IA la OpenAI. Dimpotrivă, liderii companiei s-au angajat puternic în investiții în acest domeniu. Decizia mea este personală, bazată pe modul în care vreau să îmi concentrez eforturile în următoarea etapă a carierei mele”, a scris Schulman pe X.

Schulman a intrat în OpenAI la scurt timp după ce și-a finalizat doctoratul în inginerie electrică și informatică la UC Berkeley. El a jucat un rol esențial în crearea chatbot-ului ChatGPT, prin conducerea echipei de antrenament prin întărire a OpenAI, care ajustează fin modelele de inteligență artificială pentru a urma instrucțiunile umane.

Odată cu ieșirea lui John Schulman, numai 3 dintre cei 11 fondatori originali încă rămân în companie, respectiv directorul general (CEO), Sam Altman, Greg Brockman, actualul președinte al companiei, și Wojciech Zaremba, liderul pentru limbaj și generarea de cod.

Brockman a anunțat de curând că-și ia un concediu extins, până la finalul anului, pentru „relaxare și reîncărcare”, potrivit postării sale de pe X/Twitter.

Startup-ul de inteligență artificială Anthropic a fost fondat de foștii directori ai OpenAI Dario și Daniela Amodei. Dario Amodei a fost vicepreședintele departamentului de cercetare, iar Daniela a fost vicepreședintele departamentului pentru siguranță și politici din cadrul OpenAI.

Argentina vrea să folosească inteligența artificială pentru a prezice viitoarele infracțiuni și atacuri CITEȘTE ȘI Argentina vrea să folosească inteligența artificială pentru a prezice viitoarele infracțiuni și atacuri

În octombrie 2023, Google a încheiat un acord de investiție de până la 2 miliarde dolari în startup. Gigantul tech american a investit, inițial, 500 milioane dolari și a fost de acord să mai adauge 1,5 miliarde dolari, în timp.

Acesta și-a lansat produsul Claude în Europa, în luna mai a acestui an, lansare despre care am mai scris pe StartupCafe.ro. Utilizatorii europeni pot folosi Claude.ai și aplicațiile mobile în mod gratuit, sau se pot abona la abonamentele Pro și Team pentru acces extins la modelele IA noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
anthropic