Musk închide un birou emblematic al X: S-a umplut ultimul pahar

Musk închide un birou emblematic al X:  S-a umplut ultimul pahar
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Elon Musk transmite că „nu are de ales” decât să mute biroul emblematic al platformei sociale X (fostul Twitter) din San Francisco.

Mesajul a fost ca răspuns la un raport din New York Times despre un e-mail al directorului executiv al X Linda Yaccarino către personal, în care se spunea că biroul va fi închis, angajații mutându-se în San Jose și Palo Alto, conform BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Marea Britanie anulează proiecte de infrastructură IT în valoare de 1,7 miliarde de dolari, un obstacol pentru ambițiile globale de AI CITEȘTE ȘI Marea Britanie anulează proiecte de infrastructură IT în valoare de 1,7 miliarde de dolari, un obstacol pentru ambițiile globale de AI
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El argumentează că mutarea se datorează legilor recente adoptate de stat - în special unei noi legi care împiedică școlile să stabilească reguli prin care să solicite personalului să spună oricui, inclusiv părinților, informații despre identitatea de gen a unui copil.

Legea a inversat deciziile luate în districtele școlare conservatoare care obligau profesorii să informeze părinții în cazul în care un elev își schimba numele sau pronumele sau solicita să utilizeze facilități sau să participe la programe care nu corespundeau genului oficial.

În iulie, multimiliardarul a transmis că birourile X și SpaceX se vor muta în Texas, după ce California a introdus noua lege a identității de gen, pe care a numit-o „ultimul pahar”.

O companie farmaceutică a testat Microsoft Copilot AI, dar l-a anulat argumentând că nu merită banii: Livrează ca prezentările de școală gimnazială CITEȘTE ȘI O companie farmaceutică a testat Microsoft Copilot AI, dar l-a anulat argumentând că nu merită banii: Livrează ca prezentările de școală gimnazială

În 2022, Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari și a început imediat să facă schimbări în companie, inclusiv reducerea locurilor de muncă.

El și-a mutat sediul Tesla în Texas în 2021 și este rezident al statului, care nu are impozit pe venit. A mutat deja sediul Tesla din Palo Alto, în Silicon Valley, în Austin, Texas, dar menține încă sediul central de inginerie în California.

Musk este tatăl unei fiice trans de care este înstrăinat și dă vina pe educația din școala privată din California pentru faptul că a făcut-o să fie de extremă stânga din punct de vedere politic și a întors-o împotriva sa.

Digi cumpără al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia, într-o tranzacție de 150 milioane euro CITEȘTE ȘI Digi cumpără al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia, într-o tranzacție de 150 milioane euro

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a promulgat legea după un proces legislativ controversat care a opus o mână de consilii școlare care luptă pentru drepturile părinților activiștilor LGBTQ preocupați de bunăstarea elevilor vulnerabili.

Newsom, care este văzut ca o potențială alternativă la președintele Joe Biden în calitate de candidat democrat pentru Casa Albă, a avut dese schimburi de focuri cu conservatorii în legătură cu problemele de gen din școlile de stat.

Anul trecut, el a semnat o lege care stabilește amenzi pentru districtele școlare care interzic manuale care prezintă persoanele LGBTQ și alte grupuri marginalizate.

Musk s-a mai certat cu Newsom, care este un fost primar al orașului San Francisco, în timpul celor mai critice etape ale pandemiei Covid-19, când a contestat deciziile oficialilor sanitari ai orașului și ai statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
x
birou