UiPath - venituri peste așteptări, dar tot cu mari pierderi. Plus noi schimbări în conducere. Acțiunile cresc

UiPath - venituri peste așteptări, dar tot cu mari pierderi. Plus noi schimbări în conducere. Acțiunile cresc
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 sep 2024

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, anunță pentru trimestrul II venituri de 316 milioane dolari, în creștere cu 10%, comparativ cu estimarea pieței de 303,69 milioane dolari.

Pierderea a fost de 15 cenți pe acțiune, la un total de 86,1 milioane dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania estimează acum venituri în T3 de 345-350 milioane dolari, față de estimarea analiștilor de 347,2 milioane dolari, și venituri anuale cuprinse între 1,42 miliarde și 1,43 miliarde dolari.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Realworld Systems se extinde pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Realworld Systems se extinde pe piața din SUA

Producătorul de software și-a mărit programul de răscumpărare de acțiuni cu 500 de milioane de dolari.

Acțiunile cresc la acest moment cu 9%.

UiParh a decis și noi schimbări în structura de conducere.

Astfel, Ashim Gupta va prelua un rol extins de Chief Operating Officer, pe lângă responsabilitățile sale de Chief Financial Officer .

Gupta va continua să raporteze CEO-ului și președintelui executiv al UiPath, Daniel Dines, și va conduce echipele de operațiuni și finanțe ale companiei.

ANUNȚ De când va utiliza Apple numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone CITEȘTE ȘI ANUNȚ De când va utiliza Apple numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

Gupta lucrează la UiPath din februarie 2018, alăturându-se în calitate de Chief Customer Success Officer, înainte de a trece în funcția de CFO la sfârșitul anului 2019.

Înainte de a se alătura UiPath, Gupta a petrecut aproape două decenii la GE.

Rolul extins intră în vigoare de astăzi.

Compania americană Clearview AI, amendată cu 30,5 milioane de euro în Olanda pentru că a creat o bază de date ilegală cu miliarde de fotografii CITEȘTE ȘI Compania americană Clearview AI, amendată cu 30,5 milioane de euro în Olanda pentru că a creat o bază de date ilegală cu miliarde de fotografii

În același timp,  Sivaramakichenane „Soma” Somasegar, Managing Director la Madrona Ventures, va intra în Consiliul de Administrație al companiei, începând tot de astăzi. Numărul de membri în CA crește astfel de la 8 la 9 persoane.

Înainte de a se alătura Madrona, Soma și-a construit o carieră la Microsoft timp de aproape trei decenii, unde a condus Divizia de Dezvoltatori a companiei, responsabilă pentru Visual Studio și familia de produse .NET. Soma a condus și dezvoltarea laboratoarelor de cercetare ale Microsoft în Canada, China, India și Israel.

În urmă cu trei luni, UiPath a raportat venituri de 335 milioane dolari, dar cu o pierdere netă de peste 28 milioane dolari, co-fondatorul Daniel Dines hotărând atunci, pe acest fundal, să revină la șefia companiei.

Daniel Dines se retrăsese din poziția de co-CEO al UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, în vara anului 2023, cedându-i atunci poziția lui Rob Enslin

 

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
uipath