Turcia a deblocat accesul la Instagram

Turcia a deblocat accesul la Instagram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2024

Instagram funcționează, din nou, în Turcia, după nouă zile în care autoritățile au blocat accesul utilizatorilor.

Turcia a restabilit accesul la Instagram, după ce platforma socială a fost de acord să îndeplinească cerințele țării în ceea ce privește cenzura și conținutul legat de criminalitate, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

„Ca urmare a negocierilor cu oficialii Instagram, după ce au promis să lucrăm împreună pentru a satisface cerințele noastre privind infracțiunile și cenzura impusă utilizatorilor, vom reactiva accesul” a scris Ministrul Transporturilor Abdulkadir Uraloglu într-o postare pe X.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Guvernul turc discută cu reprezentanții Instagram după ce a blocat accesul la platforma de social media CITEȘTE ȘI Guvernul turc discută cu reprezentanții Instagram după ce a blocat accesul la platforma de social media

Oficialii Instagram nu au comentat pe marginea incidentului, dar deja datele de măsurare arată că platforma are, din nou, vizitatori în Turcia.

Instagram a fost blocată în Turcia vreme de nouă zile, începând din 2 august. Autoritățile au fost nemulțumite de modul în care platforma modera conținutul legat de asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh.

Cu peste 57 de milioane de utilizatori, Turcia este a cincea cea mai mare piață pentru Instagram, după India, Statele Unite, Brazilia și Indonezia.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
instagram