Cisco va elemina mii de locuri de muncă, pentru a doua oară anul acesta

Cisco va elemina mii de locuri de muncă, pentru a doua oară anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Cisco va tăia mii de locuri de muncă, într-o a doua rundă de concedieri din acest an, deoarece producătorul de echipamente de rețea din SUA își va muta atenția către domenii cu o creștere mai mare, inclusiv securitatea cibernetică și inteligența artificială, au spus persoane familiarizate cu problema, citate de Reuters.

Numărul persoanelor afectate ar putea fi similar sau ușor mai mare cu cei 4.000 de angajați concediați de Cisco în februarie și va fi probabil anunțat încă de miercuri, odată cu rezultatele companiei din trimestrul al patrulea, au spus sursele, care nu au fost autorizate să vorbească public.

Urmărește-ne și pe Google News
OpenAI, dată în judecată pentru antrenarea AI-ului cu transcrierile YouTube CITEȘTE ȘI OpenAI, dată în judecată pentru antrenarea AI-ului cu transcrierile YouTube
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Reuters a relatat în exclusivitate despre desființarea locurilor de muncă pe care Cisco, cu sediul în San Jose, California, a anunțat-o în februarie, înainte ca aceasta să o anunțe, scrie News.ro.

Compania avea aproximativ 84.900 de angajați în iulie 2023, conform raportului său anual. Acest număr nu ține cont de disponibilizările din februarie.

Cisco nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Cisco, cel mai mare producător de routere și switch-uri care direcționează traficul pe internet, se confruntă cu cererea lentă și constrângerile lanțului de aprovizionare în activitatea sa principală. Acest lucru a împins compania să se diversifice cu măsuri precum cumpărarea cu 28 de miliarde de dolari a firmei de securitate cibernetică Splunk, pe care a finalizat-o în martie. Achiziția îi va reduce dependența de vânzările unice de echipamente, prin stimularea afacerii sale pe bază de abonamente.

Compania a încercat să încorporeze produse AI în ofertele sale și în mai și-a reiterat ținta de comenzi de produse AI în valoare de 1 miliard de dolari în 2025.

Marea Britanie investighează o investiție de miliarde de dolari a Amazon în startupul de AI Anthropic CITEȘTE ȘI Marea Britanie investighează o investiție de miliarde de dolari a Amazon în startupul de AI Anthropic

În iunie, a lansat un fond de 1 miliard de dolari pentru a face investiții în startup-uri AI precum Cohere, Mistral AI și Scale AI.

Compania a declarat la acea vreme că a făcut 20 de achiziții și investiții concentrate pe inteligență artificială în ultimii câțiva ani.

Disponibilizările sunt cele mai recente din industria tehnologică, care a redus costurile în acest an pentru a compensa investițiile mari în IA.

Peste 126.000 de oameni au fost disponibilizați în 393 de companii de tehnologie, de la începutul anului, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire Layoffs.fyi.

La începutul lunii august, producătorul de cipuri Intel a redus peste 15% din forța de muncă, sau aproximativ 17.500 de oameni, în timp ce încerca să-și schimbe afacerea de producție care pierde bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco
locuri de munca