TikTok și ByteDance au cerut unui tribunal american să anuleze legea care ar interzice aplicația în SUA

TikTok și ByteDance au cerut unui tribunal american să anuleze legea care ar interzice aplicația în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

TikTok și compania sa mamă ByteDance din China au cerut unui tribunal american să anuleze o lege despre care se spune că va interzice populara aplicație de video scurte în Statele Unite, pe 19 ianuarie, declarând că guvernul american a refuzat să se implice în orice discuții serioase de reglementare, după 2022, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Legislația semnată în aprilie de președintele Joe Biden dă lui ByteDance termen până pe 19 ianuarie anul viitor să cedeze activele TikTok din SUA sau să se confrunte cu interzicerea aplicației utilizată de 170 de milioane de americani, scrie News.ro.

DOCUMENT Vodafone scumpește unele abonamente în România CITEȘTE ȘI DOCUMENT Vodafone scumpește unele abonamente în România

ByteDance spune că o cesionare ”nu este posibilă din punct de vedere tehnologic, comercial sau legal”.

Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia va audia argumentele orale cu privire la procesele intentate de TikTok și ByteDance împreună cu utilizatorii TikTok pe 16 septembrie.

Viitorul TikTok în Statele Unite se poate baza pe rezultatul acestui proces, care ar putea afecta modul în care guvernul SUA își folosește noua autoritate pentru a restrânge aplicațiile deținute de străini.

”Această lege este o abatere radicală de la tradiția acestei țări de a susține un internet deschis și creează un precedent periculos, care permite ramurilor politice să vizeze o platformă de exprimare defavorizată și să o forțeze să vândă sau să fie închisă”, susțin ByteDance și TikTok, cerând instanței să anuleze legea.

Determinată de îngrijorările parlamentarilor americani că China ar putea accesa date despre americani sau să-i spioneze cu ajutorul aplicației, măsura a fost adoptată în majoritate covârșitoare în Congres, la doar câteva săptămâni după ce a fost introdusă.

TikTok spune că orice cesionare sau separare de grup – chiar dacă este posibilă din punct de vedere tehnic – ar dura ani de zile și susține că legea încalcă drepturile americanilor la libertatea de exprimare.

Mai mult, spune că legea identifică în mod nedrept TikTok pentru tratament punitiv și ”ignoră multe aplicații cu operațiuni substanțiale în China, care colectează cantități mari de date ale utilizatorilor din SUA, precum și numeroasele companii din SUA care dezvoltă software și angajează ingineri în China”.

VIDEO PROFIT LIVE Raluca Andreica, European Microfinance Network: România este o piață pentru microfinanțare destul de mare. Nu este recunoscut însă ca un sector separat, iar tot ce înseamnă birocrație trebuie redus CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Raluca Andreica, European Microfinance Network: România este o piață pentru microfinanțare destul de mare. Nu este recunoscut însă ca un sector separat, iar tot ce înseamnă birocrație trebuie redus

ByteDance a povestit despre negocierile îndelungate dintre companie și guvernul SUA, despre care spune că s-au încheiat brusc în august 2022.

Compania a făcut publică și o versiune redactată a unui proiect de acord de securitate națională de peste 100 de pagini pentru a proteja datele utilizatorilor TikTok din SUA și spune că a cheltuit peste 2 miliarde de dolari pentru acest efort.

Proiectul de acord a inclus acordarea guvernului SUA a unui ”kill switch” pentru a suspenda TikTok în Statele Unite, la discreția exclusivă a guvernului, dacă compania nu respectă acordul și spune că SUA au cerut ca codul sursă al TikTok să fie mutat din China.

”Această administrație a stabilit că preferă să încerce să închidă TikTok în Statele Unite și să elimine o platformă de exprimare pentru 170 de milioane de americani, decât să continue să lucreze la o soluție practică, fezabilă și eficientă pentru a proteja utilizatorii din SUA printr-o soluție aplicabilă cu guvernul SUA”, au scris avocații TikTok Departamentului de Justiție, într-un e-mail din 1 aprilie, făcut public joi.

În 2020, președintele de atunci Donald Trump a fost blocat de instanțe în încercarea sa de a interzice TikTok și WeChat, deținută de chinezi, o unitate a Tencent în Statele Unite.

Casa Albă spune că dorește ca proprietatea din China să înceteze din motive de securitate națională, dar nu o interzicere a TikTok.

La începutul acestei luni, Trump s-a alăturat TikTok și și-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la o potențială interdicție.

Legea interzice magazinelor de aplicații precum cele ale Apple și a Google, parte a grupului Alphabet să ofere TikTok.

De asemenea, interzice serviciilor de găzduire pe internet să accepte TikTok, cu excepția cazului în care acestea sunt cesionate de ByteDance.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance