Telegram își schimbă politica după arestarea lui Durov

Telegram își schimbă politica după arestarea lui Durov
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 sep 2024

După arestarea fondatorului Pavel Durov, Telegram și-a schimbat radical poziția în ceea ce privește moderarea conținutului.

Telegram și-a modificat regulile de utilizare, eliminând o referire care susținea că discuțiile private din cadrul platformei sunt scutite de orice formă de moderare.

Urmărește-ne și pe Google News

Mai mult, aplicația include acum un instrument prin care utilizatorii pot raporta conținutul considerat ilegal, pentru ca acesta să fie verificat de moderatorii companiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Instagram lansează comentariile pentru Stories CITEȘTE ȘI Instagram lansează comentariile pentru Stories

Șeful Telegram Pavel Durov recunoaște acum, după eliberarea din arest, că numărul în creștere de utilizatori a făcut ca platforma să fie folosită și de infractori, dar că își propune să schimbe acest lucru.

Durov a fost arestat în Franța, unde este acuzat că a facilitat răspândirea conținutului ilegal și funcționarea unor organizații infracționale.

Platforma este investigată și în alte regiuni, inclusiv în Coreea de Sud, unde este în plină desfășurare un imens scandal cu deepfake-uri pornografice cu elevi transferate prin intermediul Telegram.

În ceea ce privește numărul de utilizatori, Telegram este așteptată să anunțe cât de curând că a trecut pragul de un miliard.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
moderare
pavel durov