Sute de laptopuri din Olanda, întoarse de la frontieră pentru că șoferul nu putea dovedi că sunt funcționale

Sute de laptopuri din Olanda, întoarse de la frontieră pentru că șoferul nu putea dovedi că sunt funcționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Aproximativ 400 de cutii în care se aflau laptopuri, în fiecare fiind mai multe bucăți, au fost găsite de Garda de Mediu Arad într-un TIR care venea din Olanda, care mai transporta 150 de biciclete și alte produse, mărfurile fiind întoarse de la frontieră pentru că șoferul nu avea documente care să ateste că produsele mai sunt funcționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Transportul a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de comisarii de mediu și polițiștii de frontieră, scrie Agerpres.

VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford

Potrivit Gărzii de Mediu Arad, în TIR se aflau 9,5 tone de produse provenite din Olanda, care urmau să fie descărcate la o persoană fizică din Caraș-Severin.

În remorcă se aflau 400 de cutii, fiecare conținând câteva laptopuri, 150 de biciclete, mai multe roabe, scutere și mașini de tuns iarba.

"Șoferul automarfarului nu deținea documente/certificate care să ateste faptul că produsele sunt în stare de funcționare și mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost produse, acestea prezentând urme de uzură și degradare", a transmis Garda de Mediu.

Reprezentanții instituției au precizat că în lipsa documentelor care atestă funcționarea echipamentelor, acestea sunt considerate deșeuri, iar pentru importul de deșeuri sunt necesare autorizații speciale.

Cel mai probabil, produsele uzate ar fi urmat să fie vândute pe piața din România ca produse second-hand.

Autoritățile au decis returnarea produselor către expeditorul din Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptopuri
olanda
arad