Anthropic lansează modelul lingvistic Claude 3.5 Sonnet

Anthropic lansează modelul lingvistic Claude 3.5 Sonnet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2024

Noul model lingvistic Claude 3.5 Sonnet este superior lui ChatGPT-4o și Gemini într-o serie întreagă de sarcini, conform producătorului francez.

Anthropic a prezentat Claude 3.5 Sonnet, despre care spune că este la fel sau chiar mai bun decât Gemini și ChatGPT-4o și chiar decât Opus, modelul lingvistic de top al companiei. (Sonnet este modelul lingvistic intermediar dintre cele trei dezvoltate de Anthropic)

Urmărește-ne și pe Google News

Claude 3.5 Sonnet a obținut scoruri mai mari în șapte din cele nouă teste sintetice generale pentru modelele lingvistice și la patru din cinci teste de viziune.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Apple negociază cu mai multe companii chineze care dezvoltă modele lingvistice CITEȘTE ȘI Apple negociază cu mai multe companii chineze care dezvoltă modele lingvistice

Per ansamblu, Claude 3.5 Sonnet pare să fie superior principalilor concurenți la scrierea și traducerea codului, gestionarea fluxurilor de lucru în mai mulți pași, interpretarea diagramelor și graficelor, precum și la transcrierea textului din imagini.

Testele sintetice nu sunt, în momentul de față, o sursă 100% sigură pentru evaluarea funcționalității AI-ul, însă, este, totuși, cea la care toți producătorii apelează pentru a-și lăuda propriile creații.

Cu aceeași ocazie, modelele lingvistice ale companiei franceze dobândesc o nouă funcție, numită Artifacts, care permite utilizatorilor să vadă și să editeze răspunsurile direct în aplicația dedicată. De exemplu, un e-mail compus de Claude poate fi prelucrat direct în aplicație, fără fi necesară preluarea acestuia într-o aplicație de editare a textului.

Claude 3.5 Sonnet este disponibil atât pe site-ul web dedicat, cât și în aplicația Claude by Anthropic de iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
anthropic
model lingvistic
ai
claude
sonnet