Suedia recomandă interzicerea accesului la ecrane pentru copiii cu vârsta sub 2 ani

Suedia recomandă interzicerea accesului la ecrane pentru copiii cu vârsta sub 2 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Copiii cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane, au îndemnat autoritățile suedeze, care au publicat noi recomandări asupra timpului petrecut de copii în fața ecranelor, transmite AFP.

Copiii cu vârsta sub doi ani ar trebui să fie ținuți departe de orice fel de ecran, a indicat Agenția pentru Sănătate Publică într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Turiștii germani și britanici impulsionează PIB-ul Spaniei, în timp ce economiile lor stagnează CITEȘTE ȘI Turiștii germani și britanici impulsionează PIB-ul Spaniei, în timp ce economiile lor stagnează
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pentru copiii cu vârsta între doi și cinci ani, timpul petrecut în fața ecranelor ar trebui limitat la o oră pe zi, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani acest interval nu ar trebui să depășească două ore, scrie Agerpres.

Adolescenții de 13-18 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de două până la trei ore pe zi în fața ecranelor, potrivit aceleiași agenții.

"Pentru prea mult timp, smartphone-urilor și altor ecrane li s-a permis să pătrundă în fiecare aspect al vieții copiilor noștri", a declarat presei Jakob Forssmed, ministrul Sănătății Publice.

Oficialul a subliniat că adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani petrec, în medie, șase ore și jumătate pe zi în fața ecranelor, în afara orelor de școală.

Rezervele valutare ale BNR au scăzut CITEȘTE ȘI Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Acest interval lasă "puțin timp pentru activitățile de grup, pentru activitate fizică și pentru un somn adecvat", a adăugat ministrul, care a deplâns o "criză a somnului" în Suedia, observând că peste jumătate dintre elevii de liceu de 15-16 ani nu dorm suficient.

Agenția de Sănătate Publică recomandă, de asemenea, excluderea accesului la ecrane înainte de culcare și păstrarea tabletelor și smartphone-urilor în afara dormitoarelor copiilor, pe timpul nopții.

Instituția citează studii conform cărora timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate să afecteze somnul, poate conduce la simptome depresive și poate afecta respectul față de sine și față de propriul corp.

Guvernul suedez a declarat recent că ia în considerare interzicerea smartphone-urilor în școlile primare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
suedia
copii
ecrane