Directorul Intel va prezenta board-ului un plan pentru vânzarea unor active și reducerea costurilor

Directorul Intel va prezenta board-ului un plan pentru vânzarea unor active și reducerea costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Directorul general al grupului american Intel, Pat Gelsinger, și alți directori de la vârful producătorului de semiconductori urmează să vină în fața consiliului director cu un plan care vizează vânzarea operațiunilor care nu sunt necesare și revizuirea cheltuielilor de capital, informează Reuters citând o sursă din apropierea acestui dosar.

Planul va include idei cu privire la modul prin care pot fi reduse costurile totale ale companiei prin vânzarea unor afaceri, inclusiv divizia de cipuri programabile Altera, pe care Intel nu își mai permite să o finanțeze. Gelsinger și alți directori de top de la Intel sunt așteptați să își prezinte planul la o reuniune a consiliului director programată a avea loc la mijlocul lunii septembrie, a precizat sursa citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Amenzi de circa 790.000 de lei pentru campare ilegală în Deltă CITEȘTE ȘI Amenzi de circa 790.000 de lei pentru campare ilegală în Deltă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Deocamdată, propunerea nu include planuri vizând divizarea Intel și vânzarea operațiunilor de producție pe bază de contract, unui cumpărător precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., potrivit unei alte surse. În plus, prezentarea nu a fost încă finalizată și este posibil să sufere modificări înaintea reuniunii board-ului.

Intel, odată cel mai mare producător mondial de semiconductori, trece prin una din cele mai grave perioade din istoria sa, în condițiile în care se chinuie să recupereze decalajul față de rivalii precum Nvidia, lider pe piața cipurilor cu Inteligență Artificială. În timp ce capitalizarea de piață a Nvidia a ajuns la 3.000 de miliarde dolari, Intel are o capitalizare de piață mai mică de 100 de miliarde dolari, după ce a publicat rezultate dezamăgitoare pe trimestrul al doilea.

Cel mai probabil, prezentarea lui Gelsinger și a celorlalți directori va include și planuri vizând o nouă reducere a cheltuielilor de capital pentru extinderea uzinelor companiei. Prezentare ar putea include planuri vizând suspendarea și posibil chiar oprirea completă a unei noi uzine în valoare de 32 de miliarde dolari ce urma să fie construită în Germania.

Parc fotovoltaic în România pe locul unei foste gropi de gunoi CITEȘTE ȘI Parc fotovoltaic în România pe locul unei foste gropi de gunoi

Pe lângă planurile CEO-ului și altor directori, Intel a angajat și băncile Morgan Stanley și Goldman Sachs pentru a consilia board-ul cu privire la operațiunile pe care Intel le poate vinde și care sunt afacerile pe care trebuie să le păstreze, au dezvăluit alte surse din apropierea acestui dosar.

Reuniunea de la mijlocul lunii a consiliului director este crucială pentru fostul lider mondial pe piața cipurilor. În luna august Intel a dat publicității rezultate trimestriale sub așteptări, care au inclus suspendarea plății dividendelor și disponibilizarea a 15% din personal, în ideea de a economisi 10 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
semiconductori