Coreeni de la Samsung vor să se lepede de "păcatele corporatiste" și să funcționeze ca un startup.
Conform unui raport publicat de Reuters, șefii companiei cu peste 300.000 de angajați încearcă să ajungă la un acord care să schimbe modul în care Samsung funcționează în prezent. Aceștia, conștienți de birocrația și întârzierea în reacții de care un gigant corporatist suferă, vor să implementeze reguli mai relaxate în ceea ce privește funcționarea departamentelor și rolul angajaților.
Spre exemplu, șefii Samsung vor ca timpul alocat ședințelor să fie mai mic, prin organizarea câtor mai multe conferințe online. Pe aceeași idee, se urmărește simplificarea organizării ierarhice și reducerea numărului de "mini-șefi" departamentali.
În ceea ce privește angajații, va fi redus timpul de lucru peste program, va fi încurajată petrecerea weekend-urilor în familie și vor fi stimulate și cursurile de perfecționare profesională.
CITEȘTE ȘI Facebook a realizat un studiu pentru a vedea cum influențează alegea carierei legăturile de rudeniePrin toate aceste schimbări, Samsung speră să devină o companie care să răspundă mai rapid la provocările concurenței și să dezvolte produse mult mai repede.
O altă schimbare esențială a companiei coreene va fi schimbarea focusului de la producția de hardware la cea de software. Chiar vicepreședintele Rhee In Jong a recunoscut recent, într-un interviu acordat Bloomberg, că software-ul a fost mereu pe plan secund la Samsung. Iar asta nu a fost neapărat o greșeală la momentul respectiv, dar acum software-ul în industria de IT a devenit esențial.
CITEȘTE ȘI Google testează un sistem de plată cu smartphone-ul care nu presupune scoaterea acestuia din buzunarSamsung nu a renunțat, de exemplu, la ideea de a folosi propriul sistem de operare pe smartphone-urile sale. Iar Tizen, cum se prezintă în momentul actual, nu are nicio șansă în fața Android-ului.
Această schimbare de focus ne va arăta, probabil, în viitor un Samsung ieșit la cumpărături de companii care produc software.