Reuniune a Comitetului de urgență „Cobra” în Marea Britanie, pentru a analiza impactul problemelor informatice ale Microsoft

Reuniune a Comitetului de urgență „Cobra” în Marea Britanie, pentru a analiza impactul problemelor informatice ale Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Reprezentanți ai Guvernului britanic au avut vineri o reuniune de urgență pentru a evalua impactul penei informatice de la Microsoft, care a afectat operațiunile aeroporturilor, băncilor sau canalelor de televiziune, a anunțat un purtător de cuvânt al Executivului, relatează agenția EFE.

„Recunoaștem impactul pe care aceasta îl are asupra serviciilor și Guvernul lucrează strâns cu respectivele sectoare și industrii în această problemă, care afectează serviciile nu doar în toată Marea Britanie ci și la nivel mondial”, a spus purtătorul de cuvânt după reuniunea așa-numitului Comitet de urgență „Cobra”,  ransmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Băncile din România nu sunt afectate de blocajul serviciilor informatice CITEȘTE ȘI Băncile din România nu sunt afectate de blocajul serviciilor informatice
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Specialiștii s-au reunit în comitetul Cobra azi dimineață și, desigur, îi informează regulat pe miniștri” asupra acestei probleme informatice, a adăugat.

Premierul britanic, Keir Starmer, nu a participat la această reuniune, a precizat sursa citată.

„Premierul a avut discuții bilaterale cu președintele Zelenski (președintele ucrainean Volodimir Zelenski n.r) și Cabinetul, în această dimineață, dar toți miniștrii, inclusiv prim-ministrul, sunt informați în legătură cu ultimele noutăți”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme pentru numeroase companii din sectoarele aerian, financiar, al mijloacelor de comunicare în masă, precum și în alte industrii, informează vineri agențiile internaționale de presă.

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruște privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicații Microsoft, scrie EFE.

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părți ale lumii.

Microsoft Azure, platforma de cloud computing pentru gestionarea aplicațiilor și serviciilor, a confirmat pe rețelele de socializare că au fost semnalate probleme și că investighează și lucrează la rezolvarea acestora.

Actualizarea defectuoasă a platformei de securitate informatică Crowdstrike se află la originea problemelor la echipamentele Microsoft și al blocării calculatoarelor care au sisteme operative Windows, potrivit EFE.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
cobra