O actualizare realizată de firma de cybersecurity CrowdStrike a cauzat pana informatică de la Microsoft

O actualizare realizată de firma de cybersecurity CrowdStrike a cauzat pana informatică de la Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

O actualizare defectuoasă a platformei de securitate cibernetică CrowdStrike se află la originea întreruperii sistemelor Microsoft, care a afectat companii din toată lumea, relatează agenția EFE.

Compania a recunoscut că o greșeală în actualizarea platformei sale CrowdStrike Falcon, unul dintre sistemele de protecție ale Windows, a provocat acest "haos" și a dat asigurări că se lucrează pentru a se remedia aceste schimbări, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Un român preia funcția de Director Executiv al Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al Platformei Industriale Mioveni CITEȘTE ȘI Un român preia funcția de Director Executiv al Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al Platformei Industriale Mioveni

După cum au explicat agenției EFE experții în informatică, ultima actualizare a driverului Falcon conținea erori; imediat a colapsat Azure, platforma de cloud computing creată de Microsoft pentru a construi, testa, implementa și administra aplicațiile și serviciile utilizând infrastructura sa globală. Asta a provocat apariția ecranelor albastre care semnalau că sistemele nu mai funcționau și că serverele trebuiau repornite.

CrowdStrike sugerează ștergerea unui fișier sys - fișier de sistem al Windows - dar asta nu garantează deocamdată recuperarea tuturor funcțiilor, deoarece, după cum au explicat experții pentru EFE, toate serverele unei companii sunt conectate între ele, astfel că, deși unul și-ar putea reveni, restul ar putea să nu funcționeze.

În plus, propriile servere ale CrowdStrike sunt căzute, astfel că este imposibil să se știe cu siguranță când vor fi funcționale sistemele afectate.

Fondată în 2011, cu un capital inițial de 26 milioane de dolari și furnizoare de servicii pentru unele dintre cele mai mari companii ale lumii, precum Microsoft sau Dell, CrowdStrike oferă servicii de securitate în domeniul tehnologic și platforma sa CrowdStrike Falcon detectează breșe de securitate în timp real.

Prin 28 de module în cloud, platforma Falcon oferă, prin intermediul unui model SaaS, care acoperă mai multe plaje de securitate - inclusiv terminale corporative, securitate și operațiuni IT - servicii de securitate administrate, detectări de amenințări, securitate în cloud, protecție de identitate, protecție de date și generare de cybersecurity.

Fondatorul CrowdStrike, George Kuntz, a activat timp de 30 de ani în domeniul tehnologiei și, înainte de a crea compania, a lucrat pentru compania de antiviruși informatici McAfee și pentru GM.

Samsung cumpără un startup britanic care prelucrează date cu ajutorul inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Samsung cumpără un startup britanic care prelucrează date cu ajutorul inteligenței artificiale

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, între care unele din sectoarele aerian, financiar, al mijloacelor de comunicare în masă, precum și în alte industrii, informează vineri agențiile internaționale de presă.

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruște privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicații Microsoft, scrie EFE.

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părți ale lumii.

Microsoft Azure, platforma de cloud computing pentru gestionarea aplicațiilor și serviciilor, a confirmat pe rețelele de socializare că au fost semnalate probleme și că investighează și lucrează la rezolvarea acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
crowdstrike
microsoft