Prima grevă din istorie la Samsung Electronics

Prima grevă din istorie la Samsung Electronics
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Un sindicat important de la Samsung Electronics a declarat că lucrătorii săi vor intra în grevă pentru prima dată în istorie, ceea ce ar putea amenința lanțurile de aprovizionare cu semiconductori cheie, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Nu mai putem suporta persecuția împotriva sindicatelor. Declarăm o grevă în fața neglijenței companiei față de muncitori”, a declarat sindicatul, în cadrul unei conferințe de presă.

FOTO Mbappe a cumpărat vila deținută de Gareth Bale la Madrid pentru 11 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Mbappe a cumpărat vila deținută de Gareth Bale la Madrid pentru 11 milioane de euro

„Am încercat să rezolvăm problema prin dialog”, a declarat sindicatul, care reprezintă circa 20% din forța de muncă a grupului, adică aproximativ 28.000 de persoane. De asemenea, sindicatul a acuzat conducerea de „ingerință din partea companiei în lupta pașnică pe care am dus-o până în prezent”, arată G4Media.ro.

Samsung Electronics este nava amiral a gigantului Samsung Group, de departe cel mai mare dintre conglomeratele familiale care domină a patra economie a Asiei. Conducerea și sindicatele negociază salariile încă din ianuarie, dar nu au reușit să depășească divergențele.

Această grevă va fi prima din istoria grupului, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume și unul dintre puținii producători de cipuri de mare capacitate folosite pentru inteligența artificială generativă.

Samsung Electronics și-a majorat de aproape zece ori profitul operațional în primul trimestru al anului 2024, datorită vânzărilor puternice ale acestor produse avansate de inteligență artificială.

Producătorii sud-coreeni de cipuri, în frunte cu Samsung, au înregistrat profituri record în ultimii ani, pe măsură ce prețurile produselor lor au crescut vertiginos.

Încetinirea economiei mondiale a dat ulterior o lovitură vânzărilor de semiconductori, dar acestea ar trebui să își revină cu o creștere de 11,8% în acest an, potrivit organizației de supraveghere a industriei World Semiconductor Trade Statistics.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
greva