Piața PC-urilor crește pentru al doilea trimestru consecutiv

Piața PC-urilor crește pentru al doilea trimestru consecutiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iul 2024

Livrările globale de PC-uri au crescut în al doilea trimestru al acestui an, pe fondul cererii pentru dispozitive cu funcții de AI, spune IDC.

După creșterea de 1,5% din primul trimestru al anului, piața PC-urilor a crescut din nou, de data aceasta cu 3%, în al doilea trimestru.

Urmărește-ne și pe Google News

După doi ani consecutivi de scădere, după pandemie, piața PC-urilor se bucură acum de o ușoară și rară creștere în două trimestru consecutive.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Angajații Microsoft din China nu mai au voie să folosească telefoane cu Android CITEȘTE ȘI Angajații Microsoft din China nu mai au voie să folosească telefoane cu Android

În al doilea trimestru, au fost livrate în întreagă lume 64,9 milioane de PC-uri, conform estimării date publicității de IDC.

Apple a fost compania care s-a bucurat de cea mai mare creștere, livrările de Mac-uri crescând în această perioadă cu 20,8%. O creștere importantă a avut și Acer, ale cărei livrări au crescut cu 13,7%.

Liderul pieței, cu o cotă de 22,7%, rămâne Lenovo, care este urmat de HP, care deține 21,1% din piață.

Analiștii par convinși că interesul pentru facilitățile de inteligență artificială este cel care a adus această creștere, deși așa-zisul AI PC, promovat de Microsoft și partenerii, este încă departe de a deveni un succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
microsoft
ai
apple
acer
lenovo
hp