Oracle va investi peste 1 miliard de dolari în AI, cloud computing în Spania

Oracle va investi peste 1 miliard de dolari în AI, cloud computing în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Oracle a anunțat că va investi peste 1 miliard de dolari în următorii 10 ani în inteligența artificială și cloud computing în Spania, deoarece încearcă să răspundă cererii tot mai mari pentru serviciile sale în țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Investiția va fi folosită pentru a înființa o nouă regiune cloud, care va permite clienților să mute sarcinile de lucru din centrele lor de date în Oracle Cloud Infrastructure, ajutându-i totodată să abordeze reglementări precum legea serviciilor digitale (Digital Operational Resilience Act - DORA) a Uniunii Europene și European Outsourcing Guidelines.

DOCUMENT Vodafone scumpește unele abonamente în România CITEȘTE ȘI DOCUMENT Vodafone scumpește unele abonamente în România

Aceasta va fi cea de-a treia regiune cloud a Oracle din Madrid, iar compania va colabora cu Telefonica España pentru proiect. Prima regiune cloud a fost deschisă în 2022, scrie News.ro.

Oracle a estimat săptămâna trecută că veniturile pentru anul fiscal 2025 vor crește cu un procent de două cifre, peste estimările analiștilor, ceea ce indică o cerere puternică pentru serviciile sale bazate pe AI. De asemenea, compania a anunțat parteneriate cu producătorul ChatGPT OpenAI și Google Cloud, pentru a-și extinde infrastructura cloud către clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
ai
spania