Nvidia și-a antrenat AI-ul folosind conținutul YouTube și Netflix

Nvidia și-a antrenat AI-ul folosind conținutul YouTube și Netflix
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2024

La fel ca alte companii de inteligență artificială și Nvidia se pare că a folosit fără acord ori să plătească conținutul video online pentru a-și antrena soluțiile AI.

O investigație 404 Media a scos la iveală faptul că Nvidia le-a cerut angajaților să descarce și să folosească clipuri video pentru instruirea AI-ului.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, angajații companiei, care valorează pete 2,4 trilioane de dolari, au inclus în procesul de antrenare a soluțiilor de inteligență artificială conținut de pe site-uri precum Netflix și YouTube.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ChatGPT permite și utilizatorilor care nu plătesc abonament să creeze imagini CITEȘTE ȘI ChatGPT permite și utilizatorilor care nu plătesc abonament să creeze imagini

Într-un comunicat, Nvidia nu a negat concluziile investigației, ci s-a apărat spunând că a respectat întru totul litera și spiritul legii.

Pe acest subiect, purtătorul de cuvânt al YouTube Jack Malon a spus că ceea ce a făcut Nvidia reprezintă o încălcarea clară a regulilor platformei video.

Nvidia nu este, însă, singura companie care a folosit conținutul YouTube pentru a-și antrena soluțiile de AI. Același lucru l-a făcut și OpenAI, alături de alte companii, printre care Runaway AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
ai
youtube
netflix