Nvidia, dată în judecată pentru antrenarea AI-ul cu filmările YouTube

Nvidia, dată în judecată pentru antrenarea AI-ul cu filmările YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 aug 2024

La fel ca OpenAI și pentru exact același motiv - antrenarea inteligenței artificiale pe baza filmărilor de pe YouTube - Nvidia a fost chemată în judecată.

Același creator de conținut care a dat acum câteva săptămâni în judecată OpenAI, se îndreaptă acum și împotriva Nvidia.

Urmărește-ne și pe Google News

David Millette acuză Nvidia de același lucru - că a folosit filmările create de utilizatorii YouTube pentru a-și antrena modelele lingvistice fără acordul sau recompensarea creatorilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Reddit blochează motoarele de căutare care nu plătesc CITEȘTE ȘI Reddit blochează motoarele de căutare care nu plătesc

Acuzarea susține că Nvidia a folosit un software pentru a descărca conținut de video care însumează aproximativ 80 de ani în decursul unei singure zile.

În total, susține acuzarea, Nvidia ar fi folosit peste un milion de ore de conținut video de pe YouTube pe care l-a preluat folosit automatizări specifice.

Nvidia nu a negat că a folosit filmările YouTube pentru a-și antrena AI-ul, însă, a susținut că nu a încălcat nicio lege - afirmație ce va fi verificată în urma acestui proces.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
proces
ai
youtube