Piața căștilor audio a crescut

Piața căștilor audio a crescut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 aug 2024

Piața căștilor audio, dominată de Apple cu căștile AirPods, a crescut în al doilea trimestru al anului cu 10,6% față de aceeași perioadă din 2023.

În total, au fost livrate 106 milioane de căști în perioada aprilie - iunie 2024, conform analizei de piață tocmai publicate de Canalys.

Urmărește-ne și pe Google News

Creșterea de peste 10% de care se bucură această piață acum este cea mai mare înregistrată vreodată în cel de-al doilea trimestru al unui an.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple ar putea vinde un abonament pentru funcții de AI abia peste trei ani CITEȘTE ȘI Apple ar putea vinde un abonament pentru funcții de AI abia peste trei ani

Cele mai vândute au fost căștile wireless, în frunte cu așa-numitele TWS-uri (True Wireless Stereo). Însă, mai bine de jumătate din acest segment a revenit TWS-urilor care costă mai puțin de 50 de dolari.

Liderul pieței rămâne Apple, care a livrat 18 milioane de unități și deține 17,1% din piață, dar pierde trei procente față de al doilea trimestru al anului trecut.

La mare distanță, cu 8,1 milioane de unități livrate și 7,6% cotă de piață vine rivalul Samsung. Compania coreeană trece în prezent printr-un moment mai puțin plăcut, după ce a trebui să retragă noile căști Galaxy Buds 3 Pro de pe piață din cauza construcției defectuoase.

Topul celor mai importanți cinci jucători ai acestei piețe este completat de Boat, Xiaomi și Sony. Xiaomi este, de altfel, singurul producător din top care crește, având acum vânzări cu 40,4% mai mari decât în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
casti
apple
samsung
airpods