Nvidia a semnat un acord pentru implementarea tehnologiei sale de inteligență artificială în Orientul Mijlociu

Nvidia a semnat un acord pentru implementarea tehnologiei sale de inteligență artificială în Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Nvidia a semnat un acord pentru implementarea tehnologiei sale de inteligență artificială în centrele de date deținute de grupul de telecomunicații Qatar Ooredoo în cinci țări din Orientul Mijlociu, a declarat directorul general al Ooredoo, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acordul marchează prima lansare la scară largă a Nvidia într-o regiune în care Washingtonul a limitat exportul de cipuri americane sofisticate pentru a împiedica firmele chineze să folosească țările din Orientul Mijlociu ca o ușă din spate pentru a accesa cea mai nouă tehnologie AI.

Noi date vin să certifice - Huawei depășește Samsung CITEȘTE ȘI Noi date vin să certifice - Huawei depășește Samsung

Ooredoo va deveni astfel prima companie din regiune capabilă să ofere clienților centrelor sale de date din Qatar, Algeria, Tunisia, Oman, Kuweit și Maldive acces direct la tehnologia AI și de procesare grafică a Nvidia, a spus Ooredoo într-un comunicat.

Furnizarea tehnologiei va permite Ooredoo să-și ajute mai bine clienții să implementeze aplicații AI generative, a declarat Ronnie Vasishta, vicepreședinte senior al Nvidia pentru telecomunicații.

” Datorită acestui acord, clienții noștri b2b vor avea acces la servicii pe care probabil concurenții lor (nu le vor oferi) pentru încă 18 până la 24 de luni”, a declarat directorul general al Ooredoo, Aziz Aluthman Fakhroo, pentru Reuters, într-un interviu.

Companiile nu au dezvăluit valoarea acordului, care a fost semnat în marginea Forumului TM de la Copenhaga, pe 19 iunie, scrie News.ro

De asemenea, Ooredoo nu a dezvăluit exact ce tip de tehnologie va instala Nvidia în centrele sale de date, spunând că aceasta depinde de disponibilitate și de cererea clienților.

Washingtonul permite exportul unor tehnologii Nvidia în Orientul Mijlociu, dar limitează exporturile celor mai sofisticate cipuri ale companiei.

Ooredoo investește 1 miliard de dolari pentru a-și spori capacitatea centrului de date regional cu 20-25 de megawați suplimentari pe lângă cei 40 de megawați pe care îi are în prezent și intenționează să o tripleze până la sfârșitul deceniului, a spus Fakhroo.

Compania și-a transformat centrele de date într-o companie separată, în urma unei mișcări similare de anul trecut, de a crea cea mai mare companie de turnuri din Orientul Mijlociu, într-o înțelegere cu compania Zain din Kuweit și TASC Towers Holding din Dubai.

Ooredoo intenționează, de asemenea, să-și creeze separe cablurile submarine și rețeaua de fibră într-o nouă entitate, a spus Fakhroo.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
inteligență artificială